بررسی تأثیر سه رژیم غذایی مصنوعی روی خصوصیات بیولوژیک کرم گلوگاه انار، ( Ectomyelois ceratoniae (Lep.: Pyralidae | ||
| Journal of Entomological Society of Iran | ||
| Article 1, Volume 25, Issue 2, December 1384, Pages 63-76 PDF (1.22 M) | ||
| Author | ||
| صحرا قوامی* | ||
| Abstract | ||
| کرم گلوگاه انار، Ectomyelois ceratoniae Zell. (Lep.: Pyralidae)، مهمترین آفت انار در ایران است. دورهی نشو و نمای این آفت روی سه ترکیب غذایی مصنوعی، نیمه مصنوعی و طبیعی (میوهی انار)، در شرایط دمایی °C1 ± 27، رطوبت نسبی %5 ± 75 و دورهی نوری 8 :16 (تاریکی: روشنایی) ساعت، در طی سالهای 1380 و1381 مورد بررسی و مقایسه قرار گرفت. ترکیبات غذایی مورد تحقیق، شامل: 1- کنجالهی سویا 30 گرم، روغن سویا 5 میلیلیتر، مخمر 3 گرم ، فرمالین 1 میلیلیتر، ملاس چغندرقند 20 میلیلیتر، آنتیاکسیدانت غذایی 1 گرم، پودر دانه و پوست انار (خشک شده در Oven) 20 گرم و 50 میلیلیتر آب، 2- کنجالهی سویا 30 گرم، روغن سویا 5 میلیلیتر، مخمر 3 گرم، فرمالین 1 میلیلیتر، ملاس چغندرقند 20 میلیلیتر، نمک طعام 1 گرم، سولفات آهن 5/2 گرم، سبوس برنج 10 گرم، جوانهیگندم 10 گرم، آنتیاکسیدانت غذایی 1 گرم و50 میلیلیتر آب، 3- کنجالهی سویا 30 گرم، روغن سویا 5 میلیلیتر، مخمر 3 گرم ، فرمالین 1 میلیلیتر، ملاس چغندرقند 20 میلیلیتر، آنتیاکسیدانت غذایی 1 گرم، پودر دانه و پوست انار (خشک شده در Freezer) 20 گرم و 50 میلیلیتر آب و 4- غذای طبیعی کرم گلوگاه انار (پوست و دانهیمیوهی انار) (تیمار شاهد) بودند. بر اساس نتایج بدست آمده، کوتاهترین دورهی رشدی لارو، شفیره و حشرهی بالغ مربوط به ترکیب غذایی شمارهی1، طولانیترین این دورهها مربوط به ترکیب غذایی شمارهی 2، کوتاهترین و طولانیترین طول عمر حشرات نر و ماده به ترتیب مربوط به ترکیبات غذایی شمارهی 2 و 1، و کمترین و بیشترین میزان نسبت جنسی به ترتیب مربوط به ترکیبات غذایی شمارهی 1 و 2 بود. لاروهای کرم گلوگاه انار برای پنج نسل روی ترکیب غذایی شمارهی 1 مورد پرورش قرار گرفتند که درصد مادههای بارور و تعداد تخم آنها در نسل پنجم دارای افزایش قابل ملاحظهای بود. | ||
| Keywords | ||
| تولید انبوه; غذای مصنوعی; Ectomyelois ceratoniae | ||
|
Statistics Article View: 1,012 PDF Download: 644 |
||