
مطالعه تغییرات آسیب شناختی و تحلیل بیوشیمیایی سولفادیازین تزریق شده در تخم مرغ بر روی عضله سینهای جنین جوجهها | ||
Archives of Razi Institute | ||
Article 6, Volume 71, Issue 4, October 1395, Pages 259-267 PDF (341.46 K) | ||
Document Type: مقالات پژوهشی | ||
DOI: 10.22034/ari.2016.107511 | ||
Authors | ||
حنانه گلشاهی1; رضا صیرفی2; عاطفه عراقی* 3; محدثه ابو حسینی طبری2 | ||
1گروه آسیب شناسی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران | ||
2گروه پاتوبیولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تخصصی فناوریهای نوین آمل، آمل، ایران | ||
3گروه بهداشت غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تخصصی فناوریهای نوین آمل، آمل، ایران | ||
Abstract | ||
هدف از پژوهش حاضر، بررسی اثرات حاصل از تجویز چندههای مختلف سولفادیازین بر عضله سینهای جنین جوجه بود. صد عدد تخم مرغ بارور انتخاب و به پنج گروه تقسیم شدند: 1) گروه شاهد (بدون تزریق)، 2) گروه دریافت کننده mg/kg 2 سولفادیازین 3) گروه دریافت کننده mg/kg 10 سولفادیازین 4) گروه دریافت کننده 30 mg/kg سولفادیازین 5) گروه دریافت کننده 70 mg/kg سولفادیازین. پس از خروج از تخم، بافت عضله سینهای از جوجههای تازه تفریخ شده برای بررسی آسیب شناختی و همچنین اندازه گیری شاخص استرس اکسیداتیو برداشت شد. بررسی ریزبینی نمونه عضله سینهای نشان داد که تغییرات آسیب شناختی تنها در چنده بسیار بالا (30 میلی گرم و 70 میلی گرم) ایجاد میشود. تغییرات آسیب شناختی عمده به دلیل سمیت ناشی از سولفادیازین شامل استحاله چند کانونی، تغییرات بافت مرده، و نفوذ یاختههای التهابی بطور عمده یاختههای تک هستهای در سراسر تارهای عضلانی استحاله شده و بافت مرده بود. با این حال، تغییر قابل توجهی در شاخص استرس اکسیداتیو در چنده 10 میلی گرم و بالاتر شناسایی شد. با توجه به مطالعه حاصل میتوان نتیجه گرفت که تزریق داخل تخم مرغ سولفادیازین تا مقدار 10 mg/kgبرای جنین مرغ ایمن است، در حالی چنده30 mg/kg و بالاتر برای جنین مرغ بسیار سمی میباشد. | ||
Keywords | ||
سمیت سولفادیازین; عضله سینهای; جنین مرغ | ||
References | ||
Accinelli, C., Koskinen, W.C., Becker, J.M., Sadowsky, M.J., 2007. Environmental fate of two sulfonamide antimicrobial agents in soil. J Agric Food Chem 55, 2677-2682. Archile-Contreras, A.C., Purslow, P.P., 2011. Oxidative stress may affect meat quality by interfering with collagen turnover by muscle fibroblasts. Food Research International 44, 582-588. Baran, W., Sochacka, J., Wardas, W., 2006. Toxicity and biodegradability of sulfonamides and products of their photocatalytic degradation in aqueous solutions. Chemosphere 65, 1295-1299. Barragry, T.B., 1994. Aminoglycosides, macrolides, and lincosamides. In: Veterinary Drug Therapy, Williams & Wilkins, Philadelphia, USA. Bass, A.D., Yntema, C.L., Hammond, W.S., Frazer, M.L., 1951. Studies on the mechanism by which sulfadiazine affects the survival of the mammalian embryo. J Pharmacol Exp Ther 101, 362-367. Booth, N.H., 1973. Development of a regulatory research program in Veterinary medical toxicology. J Vet Toxicol 15, 100-100. Casella, I.G., Contursi, M., Gioia, D., 2012. Development of a Liquid Chromatography/Amperometric Detection Method for the Determination of Multiresidue Sulfonamide Antibiotics in Meat-Based Baby Foods. Electroanalysis 24, 2125-2133. Cheong, C.K., Hajeb, P., Jinap, S., Ismail-Fitry, M.R., 2010. Sulfonamides determination in chicken meat products from Malaysia. Int Food Res J 17, 885-892. Collins, B.K., Moore, C.P., Hagee, J.H., 1986. Sulfonamide-associated keratoconjunctivitis sicca and corneal ulceration in a dysuric dog. J Am Vet Med Assoc 189, 924-926. Czauderna, M., Kowalczyk, J., Marounek, M., 2011. The simple and sensitive measurement of malondialdehyde in selected specimens of biological origin and some feed by reversed phase high performance liquid chromatography. J Chromatogr B Analyt Technol Biomed Life Sci 879, 2251-2258. Daft, B.M., Bickford, A.A., Hammarlund, M.A., 1989. Experimental and field sulfaquinoxaline toxicosis in Leghorn chickens. Avian Dis 33, 30-34. Del Rio, D., Stewart, A.J., Pellegrini, N., 2005. A review of recent studies on malondialdehyde as toxic molecule and biological marker of oxidative stress. Nutr Metab Cardiovasc Dis 15, 316-328. Devasagayam, T.P., Tilak, J.C., Boloor, K.K., Sane, K.S., Ghaskadbi, S.S., Lele, R.D., 2004. Free radicals and antioxidants in human health: current status and future prospects. J Assoc Physicians India 52, 794-804. Fischer, L.J., Thulin, A.J., Zabik, M.E., Booren, A.M., Poppenga, R.H., Chapman, K.J., 1992. Sulfamethazine and its metabolites in pork: effects of cooking and gastrointestinal absorption of residues. Journal of Agricultural and Food Chemistry 40, 1677-1682. Gibson, X.A., Shartava, A., McIntyre, J., Monteiro, C.A., Zhang, Y., Shah, A., Campbell, N.F., Goodman, S.R., 1998. The efficacy of reducing agents or antioxidants in blocking the formation of dense cells and irreversibly sickled cells in vitro. Blood 91, 4373-4378. Guzik, T.J., West, N.E., Pillai, R., Taggart, D.P., Channon, K.M., 2002. Nitric oxide modulates superoxide release and peroxynitrite formation in human blood vessels. Hypertension 39, 1088-1094. Halliwell, B., Reactive oxygen species in living systems: Source, biochemistry, and role in human disease. The American Journal of Medicine 91, S14-S22. Islam, M.K., Akter, S., Bala, S., Z., H.M., Akter, M.S., 2012. Investigation on the counteracting effect of spirulina against potentated sulfonamides (COTRIM DS) side effects in rat. Bangladesh J Vet Med 10, 81-86. Kato, T., Kitagawa, S., 1974. Effects of a new antibacterial sulfonamide (CS-61) on mouse and rat fetuses. Toxicology and Applied Pharmacology 27, 20-27. Lebkowska-Wieruszewska, B.I., Kowalski, C.J., 2010. Sulfachlorpyrazine residues depletion in turkey edible tissues. J Vet Pharmacol Ther 33, 389-395. Lee, C.Y., Lee, B.D., Na, J.C., An, G., 2010. Carotenoid Accumulation and Their Antioxidant Activity in Spent Laying Hens as Affected by Polarity and Feeding Period. Asian Australas. J. Anim. Sci 23, 799-805. Liman, B.C., Kanbur, M., Eraslan, G., Baydan, E., Dinç, E., Karabacak, M., 2015. Effects of various freezing and cooking processes on the residues of sulfamethazine in broiler tissues. Ankara Uni Vet Fakültesi Dergisi 62, 6-13. Littlefield, N.A., Sheldon, W.G., Allen, R., Gaylor, D.W., 1990. Chronic toxicity/carcinogenicity studies of sulphamethazine in Fischer 344/N rats: Two-generation exposure. Food and Chemical Toxicology 28, 157-167. Liu, J., Fang, G., Zhang, Y., Zheng, W., Wang, S., 2009. Development of a chemiluminescent enzyme-linked immunosorbent assay for five sulfonamide residues in chicken muscle and pig muscle. Journal of the Science of Food and Agriculture 89, 80-87. Mahmoudi, R., Gajarbeygi, P., Norian, R., Farhoudi, K., 2014. Choramphenicol, Sulfonamide and Tetracycline residues in cultured Rainbow trout meat (Oncorhynchus mykiss). Bulgarian J Vet Med 17, 147-152. Malik, H.E.E., Omer, J.E., Elamin, K.M., 2013. Effect of Sulfonamides Residues on Egg Quality Traits. Int J Poultry Sci 12, 312-317. Møller, A.P., Biard, C., Blount, J.D., Houston, D.C., Ninni, P., Saino, N., Surai, P.F., 2000. Carotenoid-dependent signals: indicators of foraging efficiency, immunocompetence or detoxification ability? . Avian Poultry Biol Rev 11, 137-159. Nordberg, J., Arnér, E.S.J., 2001. Reactive oxygen species, antioxidants, and the mammalian thioredoxin system1. Free Radical Biology and Medicine 31, 1287-1312. Paget, G.E., Thorpe, E., 1964. A TERATOGENIC EFFECT OF A SULPHONAMIDE IN EXPERIMENTAL ANIMALS. British Journal of Pharmacology and Chemotherapy 23, 305-312. Poirier, L.A., Doerge, D.R., Gaylor, D.W., Miller, M.A., Lorentzen, R.J., Casciano, D.A., Kadlubar, F.F., Schwetz, B.A., 1999. An FDA review of sulfamethazine toxicity. Regul Toxicol Pharmacol 30, 217-222. Prescott, J.F., 2000. Antimicrobials therapy in veterinary medicine, Blackwell, Ames, Iowa, USA. Sadighara, P., Jahed Khaniki, G., Baseri, E., Dehghani, M.H., Barin, A., Mazaheri Nezhad Fard, R., 2013. Effect of Bisphenol A on the Quality Characteristics of Meat in a Chicken Embryo Model. Sci Int 1, 375-378. Savary-Auzeloux, I., Durand, D., Gruffat, D., Bauchart, D., Ortigues-Marty, I., 2008. Food restriction and refeeding in lambs influence muscle antioxidant status. Animal 2, 738-745. Sayrafi, R., Golshahi, H., Araghi, A., Seifi, S., 2015. Histopathological evaluation of dose dependent sulfadiazine-associated nephrotoxicity and alteration on oxidative stress in chicken embryos. Zahedan J Res Med Sci in press. Thaipong, K., Boonprakob, U., Crosby, K., Cisneros-Zevallos, L., Hawkins Byrne, D., 2006. Comparison of ABTS, DPPH, FRAP, and ORAC assays for estimating antioxidant activity from guava fruit extracts. Journal of Food Composition and Analysis 19, 669-675. Wang, H., Xu, Y., Song, W., Zhao, Q., Zhang, X., Zeng, Q., Chen, H., Ding, L., Ren, N., 2011. Automatic sample preparation of sulfonamide antibiotic residues in chicken breast muscle by using dynamic microwave-assisted extraction coupled with solid-phase extraction. J Sep Sci 34, 2489-2497. Zhang, W., Xiao, S., Ahn, D.U., 2013. Protein oxidation: basic principles and implications for meat quality. Crit Rev Food Sci Nutr 53, 1191-1201. | ||
Statistics Article View: 13,492 PDF Download: 799 |