در این تحقیق، میزان آلودگی میکروبی لاشه دامهای سبک کشتار شده در کشتارگاههای سنتی استان تهران، در فصول تابستان و زمستان مورد بررسی قرار گرفت. برای این منظور تعداد 30 لاشه گوسفند و بز از کشتارگاههای سنتی شهرستانهای ری، شهریار و اسلامشهر بطور تصادفی مورد ارزیابی قرار گرفتند. در انتهای خط کشتار و قبل از مرحله توزیع، از لاشه دامها نمونه برداری شد. نمونهها با پوشش استریل محفوظ شده و تحت شرایط کنترل شده و سرد به آزمایشگاه انتقال داده شدند. ویژگیهای میکروبی شامل شمارش کلی میکروارگانیسمها (توتالکانت)، کلیفرم، استافیلوکوکوس اورئوس، کپک ومخمر و سرمادوستها تعیین گردید. همچنین احتمال وجود اشریشیاکلی و سالمونلا در گوشت، مورد آزمایش قرار گرفت. نتایج بررسی نشان داد که مقدار بار میکروبی لاشهها در فصول مورد بررسی با یکدیگر تفاوت معنیدار داشت و با افزایش برودت هوا از میزان آلودگی میکروبی لاشه ها کاسته شد. لگاریتم تعداد کلنی در هر گرم (LogCFU/g) توتال کانت، کلیفرم، استافیلوکوکوس اورئوس، کپکومخمر و سرمادوستها در فصل تابستان بترتیب LogCFU/g14/0±35/5، 20/0±30/3، 12/0±36/2، 15/0±64/1 و 20/0±25/4 ودر فصل زمستان، بترتیب LogCFU/g 14/0±83/4، 20/0±07/2، 12/0±03/2، 15/0±17/1 و 20/0±82/3 بدست آمد. در فصول مورد بررسی لاشههای گوسفند وبز فاقد سالمونلا بودند، ولی باکتری اشریشیاکلی در تمامی نمونههای کشتارگاهی مشاهده شد.
عنوان مقاله [English]
Effect of Seasons on Microbial Contamination Counts in Sheep and Goat Carcasses Slaughtered in traditional Slaughterhouses of Tehran province.
نویسندگان [English]
Zahra Ebadi
چکیده [English]
This study was conducted to investigate the bacterial contamination of small ruminant carcasses in traditional slaughterhouses of Tehran Province, in summer and winter seasons. 30 sheep and goat carcasses from slaughterhouses of Rey, Shahreyar and Eslamshahr were evaluated. در انتهای خط کشتار و قبل از مرحله توزیع، از لاشه دامها نمونه برداری شد. Randomly samples were taken at the end of the slaughter line and before distribution of the carcasses and transfer to laboratory under cold and sterile condition. Microbial characteristic of carcasses such as Total Count(TC), Coliform (Co), Staphylococcus aureus (Sta), Mold and Yeast (MY), Psychrophile (Psy) and Escherichia Coli (EC) and Salmonella (Sal) were tested. Results showed that the amount of carcass microbial load was significantly different between seasons and with decreasing temperature, microbial contamination of carcasses was decreased. TC, Co, Sta, MY and Psy were 5.35 ± 0.14, 3.30 ± 0.20, 2.36 ± 0.12, 1.64 ± 0.15 and 4.25 ± 0.20 LogCFU/g respectively in summer, where as these contamination were 4.83 ± 0.14, 2.07 ±0.20, 2.03 ±0.12, 1.17 ±0.15 and 3.82 ± 0.20 LogCFU/g respectively in winter. Sheep and goat carcasses had no salmonella, but E. coli was observed in different seasons.
آمار
تعداد مشاهده مقاله: 1,001
تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 651
سامانه مدیریت نشریات علمی. طراحی و پیاده سازی از سیناوب