بررسی تأثیر انواع مختلف کود بر خصوصیات کمی و کیفی گیاه دارویی بادرشبو (Dracooephalum moldivica L.) | ||
| چای و دمنوش های گیاهی | ||
| Article 7, Volume 1, Issue 1, September 2018, Pages 40-50 PDF (236.05 K) | ||
| Document Type: Original Article | ||
| Author | ||
| S H* | ||
| گروه زراعت دانشگاه ارومیه، ایران | ||
| Abstract | ||
| امروزه مشکلات و مسائل ناشی از کاربرد سیستمهای کشاورزی مرسوم، توجه به جایگزینی کشاورزی ارگانیک را فزونی بخشیده است. بهمنظور بررسی تأثیر کودهای زیستی، شیمیایی و آلی بر خصوصیات کمی و کیفی بادرشبو، آزمایش گلدانی بهصورت طرح پایه بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه در سال زراعی 95-1394 انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل: 1- ورمی کمپوست، 2- نیتروکسین، 3- ورمی کمپوست + نیتروکسین، 4- کود شیمیایی NPK و 5- شاهد (بدون کود) بودند. نتایج نشان داد که کاربرد کودهای بیولوژیک بر درصد نیتروژن، پروتئین، فسفر و عملکرد پیکره رویشی گیاه بادرشبو معنیداری بود. بیشترین عملکرد پیکره رویشی (68/10 گرم در بوته) و درصد پروتئین (45/10 درصد) در شرایط تیمار ترکیبی ورمیکمپوست+نیتروکسین به دست آمد. بهطوریکه تیمار ترکیبی ورمیکمپوست + نیتروکسین بهترتیب سبب افزایش 18 و 25 درصد نیتروژن و فسفر بادرشبو نسبت به تیمار شاهد شد. کلمات کلیدی: تغذیه گیاهی، جذب عناصر غذایی، ورمی کمپوست، کشاورزی ارگانیک. | ||
| Keywords | ||
| تغذیه گیاهی; جذب عناصر غذایی; ورمی کمپوست; کشاورزی ارگانیک | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 500 PDF Download: 656 |
||