
تأثیر استفاده از روشهای تغذیهای بر تغییرات برخی از متابولیکهای ثانویه عصاره گل محمدی (Rosa damascene Mill) | ||
چای و دمنوش های گیاهی | ||
Article 2, Volume 1, Issue 1, September 2018, Pages 12-14 PDF (105.94 K) | ||
Document Type: Original Article | ||
Author | ||
R D* | ||
گروه مرتع و آبخیزداری دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه کاشان، کاشان، ایران | ||
Abstract | ||
فلاونوئید ها و سایر ترکیبات فنلی انتشار وسیعی در گیاهان دارند و فعالیت بیولوژیک متنوع این ترکیبات ازجمله آنتیاکسیدانی، آنتی میکروبی، ضدالتهاب آنها در بسیاری از بررسیهای گزارششده است. ترکیبات فنلی با داشتن خاصیت آنتیاکسیدانی و آنتی رادیکالی میتوانند نقش مهمی در نگهداری محصولات غذایی و حفظ سلامتی انسان ایفا نمایند. گل محمدی گیاهی دارویی با نام علمی Rosa damascene Mill است و در مناطق مختلف کشور بهصورت طبیعی وجود دارد. تحقیق حاضر بهمنظور بررسی و مقایسه ترکیبات فلاونوئیدی گونه گل محمدی تحت تأثیر دو نوع کود (دامی و کود شیمیایی) انجامشده است. در این مطالعه آزمایشگاهی ابتدا عصارهگیری پس از برداشت گلها عصارهگیری به روش خیساندن در اتانول %70 انجام شد و سنجش ترکیبات مهم عصاره از جمله ترکیبات فلاونوئیدی با آزمونهای مربوطه صورت گرفت. تام به روش اسپکتروفتومتری صورت گرفت نتایج آزمون فیتوشیمیایی وجود ترکیبات ثانویهای مانند تانن، آنتوسیانین و فلاونوئید و عدم وجود آلکالوئید را تأیید کرد. بر اساس نتایج میزان ترکیبات فلاونوئیدی موجود در نمونهای که کود شیمیایی بهکاربرده شده بود کمی بیشتر از نمونه تحت تیمار کود دامی بود. | ||
Keywords | ||
رویشگاه; عصاره گیری; کود دامی; کود شیمایی گیاه دارویی | ||
References | ||
| ||
Statistics Article View: 458 PDF Download: 536 |