1مرکز تحقیقات ژنتیک و اصلاح نژاد ماهیان سردآبی یاسوج، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، یاسوج، ایران
2موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران
چکیده
هزینه بر ترین بخش آبزی پروری و سود و زیان یک آبزی پرور را کیفیت و کمیت خوراک تعیین میکند. از نقطه نظر اقتصادی و زیست محیطی، مصرف غذای مناسب و ایجاد رشد و سلامت در آبزی و در نهایت تولید گوشت ماهی با کیفیت برای انسان، بسیار حائز اهمیت است. غذای ماهی با هدف تامین نیازهای آبزی فرموله شده بطوریکه مواد اولیه با کیفیت از منابع مختلف بر اساس حداقل قیمت و حداکثر کارائی طی فرایند اکستروژن فرآوری و به پلتی قابل مصرف برای آبزی تبدیل میگردند. اطلاع از هزینه سنگین خوراک در آبزی پروری، این نکته را برجسته میکند که تولید خوراک خوب در کارخانه و نگهداری مسئولانه در مزرعه بر عهده هر دو طرف میباشد. مسئولیت تولید و استفاده از مواد اولیه مناسب بر عهده کارخانه تولید خوراک است اما بخش مهمی از نتیجه کار که شامل مدیریت تغذیه، انبار داری مناسب و آگاهی از معضلات و مشکلات ناشی عدم نگهداری مناسب خوراک و راه های کنترل عوارض آن بر عهده آبزی پرور میباشد. اطلاع از علائم و مشکلات ناشی از کیفیت نامناسب و یا فساد در خوراک، عوامل ایجاد کننده شرایط نامطلوب در خوراک و انبار و اعمال کنترل کیفی و ارزیابی های مناسب در مقاطع مختلف از مواردی است که به آبزی پرور در بهینه سازی مدیریت تغذیه مزرعه کمک شایانی میکند. این نوشتار ویژه آبزی پروران و در سطح مزرعه طراحی شده و نکات کلیدی را در خصوص غذا و مدیریت تغذیه در مزارع بیان میکند.
Aqua-feed maintenance guide and storage management
نویسندگان [English]
Alireza Ghaedi1؛ mahmud hafezieh2
1Research center for genetic and breeding of coldwater fishes, Iranian fisheries science research institute, Agriculture research Education and Extension Organization (AREEO), Yasouj, Iran
2Iranian Fisheries Science Research Institute (IFSRI), Agriculture research Education and Extension Organization (AREEO), Tehran, Iran
چکیده [English]
Feed comprises the main cost and adjust the economical profit in aquaculture operations. From an economical and environmental view, it is important to ensure that feed is well utilized, providing high growth rate and good health and finally ensure a high-quality production. Fish feed is formulated in order to meet the target species needs for nutrient and energy. All ingredient combined by leas-cost formulation software to satisfy nutritional requirement of the aquatic animal. Knowing the high cost of feed in aquaculture units, highlights this point that high quality feed production in factory and best feeding management in farms, is on both side responsibilities. The farmer is in charge for best feeding administration, suitable storage and feed handling. Any neglection in this area may results economic lost and complications. Awareness of symptoms and problems caused by poor feed quality, feed spoilage and unfavorable condition causers in feed and store and quality control program care, helps the aquacultures units to optimize their practice
کلیدواژهها [English]
Feed spoilage, Storage management, quality control
مراجع
آمار
تعداد مشاهده مقاله: 406
تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,743
سامانه مدیریت نشریات علمی. طراحی و پیاده سازی از سیناوب