1گروه میکروبشناسی و ایمنی شناسی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران، ایران.
2بخش کنترل کیفی واکسن های باکتریایی، موسسه تحقیقاتی واکسن و سرم سازی رازی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران.
3بخش تولید واکسن بروسلوز، موسسه تحقیقاتی واکسن و سرم سازی رازی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران.
چکیده
بروسلوز یکی از مهمترین بیماریهای مشترک بین انسان و دام است که با تب در انسان و سقط جنین در دام همراه است. پیشگیری از بروسلوز در انسان، بر پایه واکسیناسیون دامها استوار است. بهترین راه برای مبارزه با بیماری بروسلوز در دام، واکسیناسیون است و واکسن Rev.1 موثرترین واکسن برای پیشگیری و کنترل بروسلوز در گوسفند و بز است. از آنجا که یکی از مباحث بسیار مهم در مورد فرآورده های بیولوژیک اطمینان از کیفیت محصول در کلیه مراحل از جمله در زمان نگهداری و حین مصرف است، مطالعه حاضر با هدف بررسی پایداری واکسن Rev.1 بعد از محلول سازی انجام شد. بدین منظور، از سه بچ متوالی واکسن Rev.1 نمونه برداری بصورت تصادفی انجام شد، رقت سازی سریالی با سرم فیزیولوژی انجام شد و جرم زنده واکسن بدست آمد. سپس واکسن محلول شده در دماهای چهار، 25 و 37 درجه سانتی گراد قرار داده شد. در زمان های یک، چهار، هشت، 12، 18 و 25 ساعت بعد از محلول سازی، میزان جرم زنده واکسن مورد بررسی قرار گرفت. نتایج پژوهش نشان داد که واکسن Rev.1 بعد از محلول سازی 24 ساعت در دمای چهار درجه سانتیگراد، 18 ساعت در دمای 25 درجه سانتیگراد و 12 ساعت در دمای 37 درجه سانتیگراد از نظر میزان جرم زنده واکسن منطبق با الزامات 2019 OIE بود، با توجه به اینکه با گذشت زمان بعد از محلول سازی تیتر واکسن روند کاهشی دارد، توصیه می شود در سریعترین زمان ممکن وکسن محلول شده مورد استفاده قرار گیرد.
Evaluation of Rev.1 vaccine stability aftere solubilization lyophilized vaccine produced in Razi Institute
نویسندگان [English]
S. Dostdari1؛ T. Salehi Zahraiee1؛ A. Khafri2؛ R. Yahya Raeyat1؛ S. Alamian3
1Department of Microbiology and Immunology, Faculty of Veterinary Medicine, University of Tehran, Tehran, Iran
2Department of Bacterial vaccines Quality Control. Razi Vaccine and Serum Research Institute, Agricultural Research, Education and Extension Organisation (AREEO), Karaj, Iran.
3Department of Brucella Vaccine Production. Razi Vaccine and Serum Research Institute, Agricultural Research, Education and Extension Organisation (AREEO), Karaj, Iran.
چکیده [English]
Brucellosis is one of the important zoonotic diseases, that causes fever in human and abortion in animals. Prevention of Brucellosis in humans is based on the vaccination of animals. Vaccination is the best way to prevent brucellosis in livestock. Rev.1 vaccine is one of the most effective vaccines to prevent and control brucellosis in sheep and goats. Since one of the most important topics in biological products ensuring the quality of the product at all stages, including during storage and consumption. the present study was conducted to evaluation stability of Rev.1 vaccine after solublizathion. To do this, samples were collected randomly from three consecutive batches of Rev.1 vaccine. Serial dilution were prepared with physiological saline, and the live mass of the Rev.1 vaccine was obtained. After that dissolved vaccine was kept in different temperature conditions 4°C, 25°C and 37°C, After word four, eight, 12, 18 and 24 hours after solablizing the vaccine, the live mass of the Rev.1 vaccine was analyzed. The results showed that Rev.1 vaccine after being solublized was congurous with OIE 2019 criteria when maintained 24 hours in 4°C, 18 hours in 25° C and 12 hours in 37° C. There for It is recommended to use the vaccine after solublizing procsee as soon as possible to prevent the reduction in the Titer of Rev.1 vaccine with lopse of time.