در این پژوهش در مجموع 95 باکتری اندوفیت از گیاهان مذکور جداسازی و پس از بررسی صفات مرفولوژیک مذکور و سرعت رشد آنها در نهایت 52 جدایه (از هر گیاه 13 جدایه) متفاوت انتخاب شد. نتایج حاصل نشان داد که تمامی باکتریهای اندوفیت مورد مطالعه قادر به تولید ایندول استیک اسید در غلظت 100 میلی گرم در لیتر ال- تریپتوفان بودند. توانایی باکتریهای جداسازی شده از چهار گیاه دارویی در تولید این متابولیت با همدیگر متفاوت بود. توانمندترین باکتریها از نظر تولید IAA در پونه (جدایههای P4، P3 با تولید بهترتیب 31/15 میلیگرم در لیتر، 55/11 میلیگرم در لیتر ایندول استیک اسید) و ریحان (جدایه B1 با تولید 97/12 میلیگرم در لیتر ایندول استیک اسید) مشاهده شد. همه جدایههای این تحقیق توانایی انحلال تری کلسیم فسفات را داشتند. قویترین جدایهی حلکننده فسفر ( S5با میزان انحلال 52/646 میلیگرم در لیتر) در بین باکتریهای جداسازی شده از گیاه مرزه مشاهده شد. کمترین مقدار توان حلکنندگی فسفر، در باکتریهای جداسازی شده از رزماری (جدایه R4با میزان انحلال 100 میلیگرم در لیتر) مشاهده شد. در پژوهش حاضر همه ریزجانداران مورد ارزیابی قادر به تولید سیانید هیدروژن از مقدار کم تا خیلی زیاد بودند. بررسی نتایج حاصل از توانایی تولید آنزیم پروتئاز در باکتریهای اندوفیت جداسازی شده نشان داد که همه باکتریها قادر به رشد در محیط کشت اسکیم میلک آگار نبودند. در بین جدایههای رشد کرده در محیط مزبور، تشکیل هاله شفاف تنها در اطراف کلنی باکتریهای S1، S4، B9، B12، B3، B11، R7، P6 و P4 مشاهده شد.
Evaluation of plant-growth promotion characteristics in endophytic bacteria isolated from leaves and stems of some medicinal plants
نویسندگان [English]
Esmaeil Goli؛
Mohaghegh ardabili
چکیده [English]
In this study, ninty nine endophytic bacteria were isolated from the mentioned plants. Finally, According to the morphological properties and growth rate, 53 different isolates (13 isolates from each plant) were selected. Results revealed that all the endophytic bacteria were able to produce IAA at 100 mg l-1 L-tryptophan. The production ability of this metabolite in the isolated bacteria from four medicinal plants was different. The most potent bacteria in terms of IAA production were P4, P3 and B1 isolates (with production of 15.31 mg l-1, 11.55 mg l-1 and 12.97 mg l-1, respectively). All of the studied isolates had the ability to dissolve tricalcium phosphate. The highest ability of solubility (646.52 mg l-1) was observed in S5 isolated from Savory. The bacteria isolated from Rosemary had the lowest ability to dissolve tricalcium phosphate. In the present research, all of isolated bacteria were able to produce hydrogen cyanide ranging from low to high amounts. Results of protease production assay showed that all isolates were not capable of growing in Skim milk agar medium. Among the grown isolates, clear zone formation was observed only around the colonies of S1, S4, B9, B12, B3, B11, R7, P6 and P4.