براتی, محمود, شریفی راد, مجید, سعیدی, سعیده. (1401). بررسی اثر مراحل مختلف فنولوژی بر پروفایل شیمیایی و خواص آنتیاکسیدانی، ضدباکتریایی و ضد التهابی عصارههای ریشه و اندامهای هوایی گونه آفسنطین (Artemisia absinthium L.). سامانه مدیریت نشریات علمی, (), -. doi: 10.22092/ijmapr.2022.358105.3148
محمود براتی; مجید شریفی راد; سعیده سعیدی. "بررسی اثر مراحل مختلف فنولوژی بر پروفایل شیمیایی و خواص آنتیاکسیدانی، ضدباکتریایی و ضد التهابی عصارههای ریشه و اندامهای هوایی گونه آفسنطین (Artemisia absinthium L.)". سامانه مدیریت نشریات علمی, , , 1401, -. doi: 10.22092/ijmapr.2022.358105.3148
براتی, محمود, شریفی راد, مجید, سعیدی, سعیده. (1401). 'بررسی اثر مراحل مختلف فنولوژی بر پروفایل شیمیایی و خواص آنتیاکسیدانی، ضدباکتریایی و ضد التهابی عصارههای ریشه و اندامهای هوایی گونه آفسنطین (Artemisia absinthium L.)', سامانه مدیریت نشریات علمی, (), pp. -. doi: 10.22092/ijmapr.2022.358105.3148
براتی, محمود, شریفی راد, مجید, سعیدی, سعیده. بررسی اثر مراحل مختلف فنولوژی بر پروفایل شیمیایی و خواص آنتیاکسیدانی، ضدباکتریایی و ضد التهابی عصارههای ریشه و اندامهای هوایی گونه آفسنطین (Artemisia absinthium L.). سامانه مدیریت نشریات علمی, 1401; (): -. doi: 10.22092/ijmapr.2022.358105.3148
بررسی اثر مراحل مختلف فنولوژی بر پروفایل شیمیایی و خواص آنتیاکسیدانی، ضدباکتریایی و ضد التهابی عصارههای ریشه و اندامهای هوایی گونه آفسنطین (Artemisia absinthium L.)
2گروه مرتع و آبخیزداری، دانشکده آب و خاک، دانشگاه زابل
3دانشگاه زابل
چکیده
مطالعه حاضر به بررسی کمیت و کیفیت ترکیبات شیمیایی و فعالیت آنتی-اکسیدانی، آنتیباکتریایی و ضد التهابی عصارههای ریشه و اندامهای هوایی گونه مرتعی-دارویی آفسنطین (Artemisia absinthium L. ) در مراحل مختلف فنولوژیک پرداخته است. جهت تعیین میزان فنل و فلاونوئید کل نمونهها به ترتیب از روشهای رنگ سنجی فولین– سیوکالچو و رﻧﮓ ﺳﻨﺠﯽ آﻟﻮﻣﯿﻨﯿﻮم ﮐﻠﺮﯾﺪ استفاده گردید. فعالیت آنتیاکسیدانی آن ها به روشهای مهار رادیکال آزاد DPPH و بررسی قدرت احیاکنندگی آهن (FRAP)، فعالیت آنتی باکتریایی آن با استفاده از روشهای انتشار دیسک، حداقل غلظت مهارکنندگی (MIC) و حداقل غلظت کشندگی (MBC) و فعالیت ضد التهابی آن به روش پایداری غشای گلبولهای قرمز بررسی شد. نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که بیشترین میزان فنل کل (2 ± 4/86 میلیگرم معادل اسید گالیک بر گرم وزن خشک گیاه) و فلاونوئید کل (3/1 ± 2/36 میلیگرم معادل کوئرستین بر گرم وزن خشک گیاه) در ریشه و در مرحله گلدهی گیاه وجود داشت. نتایج مربوط به بررسی فعالیت آنتیاکسیدانی عصارههای مختلف نشان داد که عصاره ریشه مربوط به مرحله گلدهی دارای بیشترین فعالیت آنتیاکسیدانی بود. بر اساس نتایج حاصل از بررسی فعالیت آنتیباکتریایی عصارهها، بیشترین قطر هاله عدم رشد، حداقل غلظت مهار و حداقل غلظت کشندگی در برابر باکتریهای مورد مطالعه به ترتیب برای عصارههای مربوط به مرحله گلدهی، مرحله بذردهی و مرحله رویشی مشاهده شد. همچنین نتایج نشان داد که گونه مورد مطالعه در مرحله گلدهی دارای بیشترین فعالیت ضد التهابی است و عصاره به دست آمده از ریشه گیاه در تمام مراحل فنولوژی از فعالیت ضد التهابی بالاتری نسبت به اندامهای هوایی گیاه برخوردار است. میتوان نتیجه گرفت که گیاه آفسنطین و به طور خاص مرحله گلدهی آن دارای فعالیت آنتیاکسیدانی، آنتی باکتریایی و ضد التهابی مناسبی است و میتوان آن را به عنوان جایگزینی مناسب برای آنتیاکسیدانها و آنتیبیوتیکها و ضد التهاب های مصنوعی مد نظر قرار داد.
Effect of different phenological stages on chemical profile, antioxidant, antibacterial, and anti-inflammatory activities of Artemisia absinthium L. root and aerial parts extracts
1Department of Range and watershed management, university of zabol
2Department of Range and Watershed Management, University of Zabol
3university of Zabol
چکیده [English]
Due to the importance of the rangeland medicinal plants, the present study was carried out to assess the phytochemical compounds and antioxidant, antibacterial and anti-inflammatory activities of the Artemisia absinthium L. as a rangeland- medicinal plant at different phenological stages. For this purpose, the aerial parts and root samples were collected at three phenological stages (vegetative, flowering, and seeding). Folin-Ciocalteu and aluminum chloride colorimetric methods were used for determination of total phenol and flavonoids contents, respectively. To investigate the biological activity of the extracts, the antioxidant activity was investigated by DPPH free radical scavenging activity and ferric reducing antioxidant power (FRAP) methods, the antibacterial activity was evaluated by disk diffusion, minimum inhibitory concentration (MIC), and minimum bactericidal concentration (MBC) methods and the anti-inflammatory activity was evaluated using human red blood cell stabilization. The results of this study showed that the highest amount of total phenol (86.4 ± 2 mg gallic acid equivalents (GAE)/g dry weight) and total flavonoids (36.2 ± 1.3 mg quercetin equivalents (QE)/g dry weight) were recorded for the root extract obtained from flowering stage. Also, the results showed that the root extract obtained from flowering stage had the highest antioxidant activity among the all extracts. According to the results of the antibacterial tests, the largest inhibition zones, minimum inhibitory concentration, and minimum inhibitory concentration were observed for the flowering stage extracts, seeding stage extracts, and vegetative stage extracts, respectively. The highest anti-inflammatory activity was observed at the flowering stage and the extracts obtained from the root had higher anti-inflammatory activity than the aerial parts in all phenological stages. In general, it can be concluded that the A. absinthium and in particular its flowering stage has good antioxidant and antibacterial activity and can be considered as a suitable alternative source for synthetic antioxidants, antibiotics, and anti-inflammatory agents.