سید حسنی, میرحامد, حسین پور زلتی, علی, سهرابی, تورج, صفری, امید, محسنی, محمود. (1402). کاربرد پپتیدهای زیست فراوری شده (پرو تئین هیدرولیز شده) در جیره غذایی ماهیان پرورشی با تاکید بر ماهیان خاویاری. سامانه مدیریت نشریات علمی, 5(پاییز و زمستان 1401), 1-9.
میرحامد سید حسنی; علی حسین پور زلتی; تورج سهرابی; امید صفری; محمود محسنی. "کاربرد پپتیدهای زیست فراوری شده (پرو تئین هیدرولیز شده) در جیره غذایی ماهیان پرورشی با تاکید بر ماهیان خاویاری". سامانه مدیریت نشریات علمی, 5, پاییز و زمستان 1401, 1402, 1-9.
سید حسنی, میرحامد, حسین پور زلتی, علی, سهرابی, تورج, صفری, امید, محسنی, محمود. (1402). 'کاربرد پپتیدهای زیست فراوری شده (پرو تئین هیدرولیز شده) در جیره غذایی ماهیان پرورشی با تاکید بر ماهیان خاویاری', سامانه مدیریت نشریات علمی, 5(پاییز و زمستان 1401), pp. 1-9.
سید حسنی, میرحامد, حسین پور زلتی, علی, سهرابی, تورج, صفری, امید, محسنی, محمود. کاربرد پپتیدهای زیست فراوری شده (پرو تئین هیدرولیز شده) در جیره غذایی ماهیان پرورشی با تاکید بر ماهیان خاویاری. سامانه مدیریت نشریات علمی, 1402; 5(پاییز و زمستان 1401): 1-9.
کاربرد پپتیدهای زیست فراوری شده (پرو تئین هیدرولیز شده) در جیره غذایی ماهیان پرورشی با تاکید بر ماهیان خاویاری
2عضو هیات علمی سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی
3مدیر بخش آبزی پروری/ انستیتو تحقیقات بین المللی ماهیان خاویاری
4پژوهشکده اکولوژی دریای خزر، معاون پژوهشی
5معاون پژوهشی، انستیتو تحقیقات بین المللی ماهیان خاویاری
چکیده
در صنعت تولید غذا جهت مصارف انسانی، پرورش آبزیان و ماهیگیری صنعتی بیشترین رشد را دارا می باشند .هر ساله پس از صید آبزیان پرورشی و صید صنعتی حجم زیادی از ضایعات ماهی تولید و دور ریخته میشود که این رقم 60 درصد زیست توده را شامل میشود. این مواد زائد را میتوان با افزودن آنزیمهای مختلف پروتئولیتیک و یا روشهای اسیدی و شیمیایی به محصولات باارزش افزوده مانند پروتئین هیدرولیز شده و یا سیلاژ ماهی تبدیل نمود. پروتئین هیدرولیز شده ماهی در واقع مواد زائد فرآوریشده به پپتید از پوست، سر، عضلات، احشاء، کبد و استخوان بوده که دارای پپتیدهای عملکردی و زیست فعال مطلوبی هستند. تحقیقات زیادی نشان داده است که الحاق مقادیر متوسط پروتئین هیدرولیز شده موجب بهبود رشد، کارایی غذا، عملکردهای ایمنی و مقاومت در برابر بیماری در آبزیان میشوند. از سوی دیگر پروتئین هیدرولیز شده میتواند موجب کاهش بروز ناهنجاریهای اسکلتی و عادتپذیری بیشتر لارو به غذای مصنوعی گردد و هزینههای بالای تولید خوراک زنده را کاهش دهد. تحقیقات محققین انستیتو تحقیقات ماهیان خاویاری نشان داده است که افزودن 6 تا 10 درصد پروتئین هیدرولیز شده به جیره غذایی بچه ماهی فیلماهی موجب بهبود شاخصهای رشد و ایمنی گردید.
2Member of the academic staff of the Organization of Agricultural Research, Education and Promotion
3Member of the academic staff of the Organization of Agricultural Research, Education and extention
چکیده [English]
Aquaculture is the fastest growing food production sector in the world and fishmeal that provides the best amino acid for fish requirement is considered as an optimal protein source.Today in the world, a large amount of fish waste is produced by fish processing and fishery companies every year, which includes 60% of the biomass. These waste materials can be converted to valuable products such as hydrolyzed protein or fish silage by different proteolytic enzymes or acidic and chemical methods. fish protein Hydrolysate is actually waste material processed into peptides from skin, head, muscles, viscera, liver, and bones, which have desirable functional and bioactive peptides. Many studies have shown that the middle amount of fish protein Hydrolysate lead to improves growth, feed efficiency, immune functions and disease resistance in aquatic animals. On the other hand, fish protein Hydrolysate can reduce of skeletal abnormalities and efficient adaptation of larvae to artificial diet and reduce of costs of live feed production. Recent investigation in Sturgeon Research Institute have shown, 6 to 10% of fish protein hydrolyzed inclusion in juvenile sturgeon lead to growth improve and immune system.
کلیدواژهها [English]
fish protein hydrolyzed, production methods, sturgeon, growth, immune system