1- بخش بیوتکنولوژی میکروبی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی ایران . سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی. کرج. ایران - بخش بیوتکنولوژی
2بخش بیوتکنولوژی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران
چکیده
آنزیم زایلاناز از آنزیمهای مهم در صنایع غذایی، تغذیه طیور و آبزیان و کاغذسازی محسوب میشود. هدف این پژوهش ارائه ترکیبی از افزودنیها جهت حفظ پایداری آنزیم زایلاناز در فرایند خشککن پاششی بوده است. به اینمنظور، آنزیم زایلاناز توسط سویه باسیلوس سابتیلیس D3d با استفاده از پسماند مالت و عصاره مخمر بهعنوان منبع کربن و نیتروژن در فرمانتور 14 لیتری در دمای ۳۰ درجه سلسیوس و در طی ۳۵ ساعت تولید شد. بعد از جداسازی زیستتوده و سوبسترای جامد توسط سانتریفیوژ، از روماند بهعنوان منبع آنزیم با فعالیت زایلانازی U/ml۳۵۰ استفاده شد. از میان افزودنیهای مورد آزمایش، یون منگنز در غلظت 10 میلیمولار بیشترین تاثیر را بر افزایش فعالیت آنزیمی تا حدود دو برابر داشت. از میان حامل های مورد بررسی، مانیتول و سولفات منیزیوم کمترین کاهش فعالیت آنزیمی را نشان دادند. در ادامه سولفات منیزیوم و عصاره مالت بهعنوان پرکننده بهترتیب با درصد (w/v) 20 و 5 برای خشک کردن آنزیم به روش پاششی انتخاب شدند. با بررسی اثر دمای هوا و دبی خوراک ورودی در عملیات خشککن پاششی مشخص شد در دمای ورودی 120 درجه سلسیوس و دبی خوراک ورودی 4 میلیلیتر بر دقیقه، فعالیت آنزیمی حفظ شده و پودری با رطوبت 5/4 درصد حاصل شد.
The effect of additives, carriers, and process variables on the stability of xylanase in the spray drying operation
نویسندگان [English]
Hadis Moteshafi1؛ Maryam Hashemi2
1- Microbial Biotechnology Department, Agricultural Biotechnology Research Institute of Iran (ABRII), Agricultural Research, Education and Extension Organization (AREEO), Karaj, Iran
- Biotechnology Department, Animal Science Research
2Microbial Biotechnology Department, Agricultural Biotechnology Research Institute of Iran (ABRII), Agricultural Research, Education and Extension Organization
(AREEO), Karaj, Iran
چکیده [English]
Xylanase is one of the critical enzymes in the food, poultry feed as well as paper industries. This research aims to provide formulation and operating conditions suitable for spray drying of xylanase enzyme while maintaining enzyme activity. For this purpose, the xylanase was produced by Bacillus subtilis D3d strain using Brewers' spent grain (BSG) and yeast extract as carbon and nitrogen source in a 14-liter fermenter. After separating biomass and solid substrate by centrifuge, the supernatant was used as an enzyme source with a xylanase activity of 350 U/ml. Among the additives, manganese ions at a concentration of 10 mM had the most significant effect on increasing enzyme activity. Among the examined carriers, mannitol and magnesium sulfate showed the slightest decrease in enzyme activity. Magnesium sulfate and malt extract were selected as carrier and binder in concentrations of 20 and 5, (w/v) respectively. In the spray drying operation with an inlet temperature of 120°C, and an inlet feed flow rate of 4 ml/min, the enzyme activity was maintained and the powder with the 4.5% of moisture content was obtained.