1دانشجوی کارشناسی ارشد گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
2عضو هیات علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
3دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
4گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشکده آب و خاک، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
چکیده
حرارت اهمیک یک گرمایش سریع و یکنواخت است و یک محصول باکیفیت بالا را با حداقل تغییرات خواص ساختاری، تغذیهای تولید میکند و همچنین یک روش سازگاربامحیطزیست است که با توجه به خواص سودمند آن موردتوجه قرارگرفته است. در این آزمایش یک سامانهی گرمایش اهمیک ساخته و برای شرایط آزمایش سه گرادیان ولتاژ، سه نوع الکترود (استیل، برنج و آلومینیومی) و سه غلظت محلول اهمیک برای پختن قارچ استفاده گردید. در این فرایند بازده انرژی، بازده اکسرژی و اکسرژی تلفشده در حین فرایند پختن قارچ محاسبه شد و دادههای بهدستآمده با استفاده از نرمافزار آماری SAS تحلیل گردید. نتایج بهدستآمده نشان داد هر سه فاکتور گرادیان ولتاژ، نوع الکترود و غلظت محلول تأثیر معنیداری بر فاکتورهای موردبررسی داشته است و بیشترین تأثیر مربوط به گرادیان ولتاژ بوده است، بعدازاین فاکتور نوع الکترود و غلظت محلول اهمیک تأثیر معنیداری را بر روی فاکتورهای بازده انرژی، بازده اکسرژی، اکسرژی تلفشده، داشته است. بیشترین مقدار بازده ی انرژی برابر با 79.57 درصد و برای بازده اکسرژی 36/61 درصد بوده که در الکترود استیل و گرادیان ولتاژ 25/11 ولت بر سانتی مترمشاهده شد و بیشترین مقدار برای اکسررژی تلف شده 39/6 ژول در گرادیان ولتاژ 5/7 ولت بر سانتی متر و نوع الکترود آلومینیوم بدست آمده است. همچنین با توجه به نتایج بهدستآمده میتوان بیان کرد که بهترین نوع الکترود استفادهشده الکترود استیل بوده است و غلظت 2 بهترین مقادیر را نشان داده است.
Exergy and energy analyze in ohmic heating system for mushroom cooking
نویسندگان [English]
Mehdi Qavanloo1؛ Feryal Varasteh3؛ Mohammad Vahedi Torshizi4؛
11- Ms.c Student of Department of Bio-System Mechanical Engineering, Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources, Gorgan, Iran.
3Assistant Professor of Department of Horticulture, Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources, Gorgan, Iran
4Department of Bio-system Mechanical Engineering, Faculty of Water and Soil, Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources
چکیده [English]
The Ohmic heating is a rapid and uniform heating method that produces a high-quality product with minimal changes in structural properties and is also an environmentally friendly process that has been of interest due to its beneficial properties. In this experiment, an Ohmic heating system was constructed, and for the test conditions of three voltage gradients, three types of electrodes (steel, brass, and aluminum), and three concentrations of Ohmic solution for mushroom cooking were used. In this process, energy efficiency, exergy efficiency, and exergy destruction during the mushroom cooking process were calculated, and the obtained data were analyzed using SAS statistical software. The results showed that all three factors of voltage gradient, electrode type, and solution concentration had a significant effect on the factors under investigation, and the greatest effect was related to the voltage gradient, followed by the electrode type and the concentration of the Ohmic solution on the factors of energy efficiency, exergy efficiency, and exergy destruction. The highest energy efficiency was 79.57%, and the highest exergy efficiency was 36.61%, which was observed in the steel electrode and a voltage gradient of 25.11 V/cm. The highest value for exergy destruction was 39.6 J at a voltage gradient of 5.7 V/cm and the aluminum electrode. Additionally, based on the results, it can be concluded that the best type of electrode used was the steel electrode, and a concentration of 2 showed the best values.
کلیدواژهها [English]
: Ohmic process, energy and exergy analysis, statistical analysis, button mushroom