1Department of Veterinary Basic Sciences, Science and Research Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran
2Department of Veterinary Pathology, Science and Research Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran
3Department of Veterinary Pathology, Karaj Branch, Islamic Azad University, Karaj, Iran
4Biotechnology Research Center, Pasteur Institute of Iran, Tehran, Iran
چکیده
Obesity and its associated disorders, such as hyperlipidemia, have become a global issue following the consumption of unhealthy, high-fat, and high-carbohydrate foods, which burdens the economies and the health systems of human societies worldwide. This study aimed to evaluate the effect of oral consumption of 6-gingerol and L-arginine supplements on serum lipid profile (triglyceride, cholesterol, high-density lipoprotein, and low-density lipoprotein), obesity factors, insulin, corticosterone and testosterone hormones, and expression of neuropeptide Y (NPY) gene in high-carbohydrate diet (HCD) induced obese rats. Thirty rats in five groups were fed a diet specific to each group for 12 weeks and then treated with the oral administration of L-arginine (200 mg/day) and 6-gingerol (100 mg/day) for twelve weeks. The food and water intake and weight change were then measured. In addition, plasma glucose, triglyceride, cholesterol, high-density lipoprotein (HDL), very-low-density lipoprotein (VLDL), low-density lipoprotein (LDL), and serum hormone levels, including corticosterone, testosterone, and insulin, were measured, and NPY, Y1, and Y5 receptor gene expression were recorded using real-time PCR. Administration of 6-gingerol and L-arginine decreased food intake, weight gain, glucose levels, insulin levels, and homeostasis model assessment-insulin resistance (HOMA-IR) index compared to the HCD control group. In addition, corticosterone and testosterone levels in the study groups showed a significant decrease (P
تنظیم بیان ژن نوروپپتید Y و تغییرات هورمونی در رتهای چاق نر دریافت مکمل 6-جینجرول و ال-آرژنین
چکیده [English]
چاقی و اختلالات مرتبط با آن، مانند چربی خون، به دنبال مصرف غذاهای ناسالم، پرچرب و پر کربوهیدرات، به یک موضوع جهانی تبدیل شده است که اقتصاد و سیستم های بهداشتی جوامع بشری را در سراسر جهان تهدید می کند. این مطالعه با هدف بررسی تأثیر مصرف خوراکی مکملهای 6-جینجرول و ال-آرژنین بر پروفایل لیپیدی سرم (تری گلیسیرید، کلسترول، لیپوپروتئین با چگالی بالا و لیپوپروتئین با چگالی کم)، عوامل چاقی، انسولین، هورمون های کورتیکوسترون و تستوسترون، و بیان ژن نوروپپتید Y (NPY) در موش های صحرایی چاق ناشی از رژیم غذایی پر کربوهیدرات (HCD) بررسی گردید. 30 موش صحرایی در پنج گروه به مدت 12 هفته با رژیم غذایی مخصوص هر گروه تغذیه شدند و سپس با تجویز خوراکی ال-آرژنین (200 میلی گرم در روز) و 6-جینجرول (100 میلی گرم در روز) به مدت 12 هفته تحت درمان قرار گرفتند. سپس میزان غذا و آب دریافتی و همچنین تغییر وزن اندازهگیری شد. علاوه بر این، گلوکز پلاسما، تری گلیسیرید، کلسترول، لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL)، لیپوپروتئین با چگالی بسیار کم (VLDL)، لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL) و سطوح هورمونی سرم، از جمله کورتیکوسترون، تستوسترون و انسولین اندازه گیری شد و بیان ژن گیرنده های NPY، Y1 و Y5 با استفاده از Real-time PCR اندازه گیری شد. تجویز ۶-جینجرول و ال-آرژنین باعث کاهش مصرف غذا، افزایش وزن، سطح گلوکز، سطح انسولین و شاخص ارزیابی مدل هموستاز-مقاومت به انسولین (HOMA-IR) نسبت به گروه کنترل HCD شد. همچنین سطوح کورتیکوسترون و تستوسترون در گروه های مورد مطالعه به ترتیب کاهش معنی داری (0.05>P) و افزایش (0.01>P) نسبت به گروه کنترل نشان دادند. سطوح تری گلیسیرید، کلسترول تام، HDL و VLDL در گروههای تحت درمان با ال-آرژنین و جینجرول به تنهایی یا ترکیبی نسبت به گروه کنترل کاهش معنیداری داشت (0.01>P) . این مطالعه تایید میکند که مکملهای ۶-جینجرول و ال-آرژنین با کنترل هورمونها و انتقالدهندههای عصبی درگیر در متابولیسم، از افزایش چربی خون ناشی از HCD جلوگیری میکنند.
کلیدواژهها [English]
کورتیکواسترون, رژیم غذایی غنی از کربوهیدرات, انسولین, زنجبیل, اکسید نیتریک