1گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران
2گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهرکرد ، شهرکرد، ایران
چکیده
معایب استفاده از آنتیبیوتیکها و چالشهایی نظیر افزایش روزافزون مقاومت باکتریایی و تجمع آنها در بدن طیور موجب شد تا در سالهای اخیر مطالعات متعددی روی جایگزینهای سالمتر مانند پروبیوتیکها، پری بیوتیکها و اثرات مثبت آنها روی عملکرد طیور انجام شود. هدف از مطالعه حاضر بررسی اثر پروبیوتیک، پری بیوتیک و مخلوط آنها بر عملکرد رشد، فراسنجههای خونی_سرمی، جمعیت میکروبی و مورفولوژی روده نیمچه های بوقلمون بود.در این آزمایش از ۹۶ قطعه نیمچه بوقلمون گوشتی نژاد هیبرید از سن 60 تا 120 روزگی استفاده شد. تیمارها شامل جیره شاهد، جیره های حاوی پروبیوتیک، پری بیوتیک و نسبت مساوی از پرو و پری بیوتیک بودند. صفات تولیدی بصورت هفتگی اندازه گیری و در پایان دوره پرورش، خونگیری و ذبح برای بررسی فراسنجههای خونی_سرمی، جمعیت میکروبی و موروفولوژی روده صورت گرفت. نتایج حاکی از تاثیر معنی دار تیمارهای آزمایشی بر مصرف خوراک و ضریب تبدیل خوراک در کل دوره پرورش بود (05/0P<). درصد بازدهی لاشه، نسبت وزن طحال و بورس فابرسیوس بر وزن زنده در تیمارهای مصرف کننده افزودنی نسبت به گروه شاهد افزایش و وزن چربی محوطه شکمی کاهش معنیداری داشت (05/0P<). تری گلیسیرید و کلسترول خون در تیمارهای مصرف کننده افزودنیها کاهش و میزان گلبولهای سفید و آلبومین خون افزایش معنیدار داشت (05/0P<). افزودنیها بر فراسنجههای مورفولوژی روده تاثیر مثبت و جمعیت باکتریهای اشرشیاکلای روده کور را بطور معنیداری کاهش داد (05/0P<). براساس یافته های این پژوهش، استفاده از پرو و پری بیوتیکها به تنهایی و توام به عنوان مکمل در خوراک بوقلمون ها توصیه می شود.
The effect of probiotics and prebiotics on growth performance, blood-serum parameters, microbial population and intestinal morphology of turkey poults
نویسندگان [English]
Vahid Reza Haji Bagherian1؛ Behnam Ahmadipour gounaghani2؛ Samira Abaszadeh1؛ Nasrollah Pirany1
1Department of Animal Science, Faculty of Agriculture, Shahrekord University, Shahrekord
2Department of Animal Science, Faculty of Agriculture, Shahrekord University, Shahrekord-
Iran
چکیده [English]
The purpose of this study was to investigate the effect of probiotics, prebiotics and their mixture on growth performance, blood-serum parameters, microbial population and intestinal morphology of turkey poults. In this experiment, 96 pieces of hybrid meat turkey poults from the age of 60 to 120 days were used. The treatments included the control diet, diets containing probiotics, prebiotics and equal proportions of probiotics and prebiotics. Production traits were measured weekly and at the end of the breeding period, blood sampling and slaughtering were done to check blood-serum parameters, microbial population and intestinal morphology. The results indicated a significant effect of experimental treatments on feed consumption and feed conversion ratio in the entire breeding period (P<0.05). The percentage of carcass yield, the ratio of spleen and bursa of Fabricius weight to live weight increased in the additive consuming treatments compared to the control group, and the fat weight of the abdominal area decreased significantly (P<0.05). Triglyceride and blood cholesterol in the treatments using additives decreased and the amount of white blood cells and blood albumin increased significantly (P<0.05). Additives had a positive effect on the parameters of intestinal morphology and the population of Escherichia coli bacteria in the cecum significantly decreased (P<0.05). Based on the findings of this research, it is recommended to use pro and prebiotics alone and together as a supplement in the feed of turkeys.
کلیدواژهها [English]
Turkey poults, Probiotics, Prebiotics, Intestinal morphology, Microbial population