شیری, محمد علی, بنی هاشمیان, سید مهدی. (1403). دستورالعمل شناسایی ارقام مختلف خرمالو بر اساس ویژگی های ظاهری آن. سامانه مدیریت نشریات علمی, (), 37-52. doi: 10.22092/rhsj.2024.363585.1079
محمد علی شیری; سید مهدی بنی هاشمیان. "دستورالعمل شناسایی ارقام مختلف خرمالو بر اساس ویژگی های ظاهری آن". سامانه مدیریت نشریات علمی, , , 1403, 37-52. doi: 10.22092/rhsj.2024.363585.1079
شیری, محمد علی, بنی هاشمیان, سید مهدی. (1403). 'دستورالعمل شناسایی ارقام مختلف خرمالو بر اساس ویژگی های ظاهری آن', سامانه مدیریت نشریات علمی, (), pp. 37-52. doi: 10.22092/rhsj.2024.363585.1079
شیری, محمد علی, بنی هاشمیان, سید مهدی. دستورالعمل شناسایی ارقام مختلف خرمالو بر اساس ویژگی های ظاهری آن. سامانه مدیریت نشریات علمی, 1403; (): 37-52. doi: 10.22092/rhsj.2024.363585.1079
دستورالعمل شناسایی ارقام مختلف خرمالو بر اساس ویژگی های ظاهری آن
2پژوهشکده مرکبات و میوههای نیمهگرمسیری، مؤسسه تحقیقات علوم باغبانی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رامسر، ایران
چکیده
خرمالو از جمله میوههای با ارزش غذایی بالایی میباشد که پرورش آن در سالهای اخیر رشد چشمگیری داشته است. موطن اصلی آن مناطق شرق آسیا میباشد که در این مناطق دارای تنوع بسیار بالایی میباشد. ذخایر توارثی با داشتن تنوع طبیعی از سرمایههای بسیار ارزشمند هر کشور هستند و شناخت ماهیت ژنتیکی آنها، از موضوعات مهم و زیربنایی در برنامههای بهنژادی میباشد. شناخت تنوع ژنتیکی و طبقهبندی ذخایر توارثی در طراحی موفق برنامههای بهنژادی و مدیرت صحیح نگهداری منابع ژنتیکی، نقش بسیار مؤثری دارند. در سالهای اخیر نیز انواع باغهای جدید خرمالو در مناطق مختلف کشور توسعه پیدا نموده است. با این وجود اسامی دقیق ارقام مشخص نمیباشد. همچنین، این امکان وجود دارد که با توجه به کشت و کار خرمالو در کشور طی سالهای متمادی، این میوه تنوع پیدا نموده و ژنوتیپهای جدیدی توسعه یافته است. بنابراین هدف از مطالعه حاضر معرفی دستورالعمل جامع به منظور شناسایی ارقام و ژنوتیپهای مختلف خرمالو کشت شده در کشور میباشد.
Instruction on identifying different cultivars of persimmons based on their appearance characteristics
نویسندگان [English]
Mohammad Ali Shiri1؛ Seyed Mehdi Bani Hashemian2
1استادیار پژوهشی پژوهشکده مرکبات و میوه های نیمه گرمسیری
2Citrus and Subtropical Fruits Research Center, Horticulture Science Research Institute, Agricultural Research Education and Extension Organization (AREEO), Ramsar, Iran.
چکیده [English]
Persimmon is one of the fruits with high nutritional value, and cultivation has grown significantly in recent years. Its primary habitat is East Asia, which has a very high diversity in these regions. Hereditary reserves with natural diversity are very valuable capitals of every country and knowing their genetic quiddity is one of the fundamental issues in breeding programs. Recognition of genetic diversity and classification of genetic resources play a very influential role in successfully designing breeding programs and correctly managing genetic resource maintenance. New persimmon gardens have been developed in different regions of the country in recent years. However, the exact names of the cultivars have yet to be discovered. Moreover, due to persimmon cultivation in the country for many years, this fruit has diversified, and new genotypes have been developed. Therefore, this study aims to introduce comprehensive instruction to identify different cultivars and genotypes of persimmons cultivated in the country.