استادیار بخش تحقیقات زراعی و باغی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی سیستان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، زابل، ایران.
چکیده
آزمایش اول شامل چهار سطح تیمار هورمون جیبرلین (صفر، 10، 20 و 30 میلیگرم بر لیتر) 10 روز قبل از باز شدن گلها، آزمایش دوم شامل چهار سطح حذف برگ (عدم حذف برگها، حذف برگهای ۲ گره پایین تمام شاخههای تاک، حذف برگهای چهار گره پایین تمام شاخههای تاک و حذف برگهای 6 گره پایین تمام شاخههای تاک) ۳ هفته قبل از گلدهی و آزمایش سوم شامل چهار سطح تنک خوشه (عدم هرس خوشه، حذف 1 سانتیمتر از انتهای خوشه، حدف 2 سانتیمتر از انتهای خوشه و برس کشیدن خوشه) قبل از مرحله گلدهی کامل بود. کاربرد 30 میلیگرم بر لیتر جیبرلین باعث افزایش مواد جامد قابل حل، اسیدیته آب میوه، درصد آب میوه انگور، تعداد روز تا رسیدگی و شاخص طعم بترتیب به میزان 1/22، 14/0، 8/9، 13/7 و 2/62 گردید. همچنین کاربرد 30 میلیگرم بر لیتر جیبرلین باعث کاهش اسید قابل تیتراسیون و رنگگیری خوشه به میزان 6/24 و 5/13 شد. حذف برگهای 4 گره پایین تمام شاخههای تاک باعث افزایش مواد جامد قابل حل، اسیدیته آب میوه، درصد آب میوه انگور، رنگگیری خوشه و شاخص طعم بترتیب به میزان 8/17، 5/17، 4/11، 6/4 و 9/51 گردید. همچنین حذف برگهای 4 گره پایین تمام شاخههای تاک باعث کاهش اسید قابل تیتراسیون به میزان 14 شد. برس کشیدن خوشه باعث افزایش مواد جامد قابل حل، اسیدیته آب میوه، درصد آب میوه انگور و شاخص طعم بترتیب به میزان 23، 7/21، 12 و 2/51 گردید. همچنین برس کشیدن خوشه باعث کاهش اسید قابل تیتراسیون به میزان 6/18 شد. شاخص طعم میوه انگور یاقوتی در شرایط کاربرد 30 میلیگرم بر لیتر جیبرلین، حذف برگهای 4 گره پایین تمام شاخههای تاک و برس کشیدن خوشه بترتیب برابر با 51/48، 65/43 و 47/43 بوده و کاربرد 30 میلیگرم بر لیتر جیبرلین نسبت به سایر تیمارها شاخص طعم بهتری را باعث شد.
The effect of winter and green pruning on some qualitative traits of grape fruit of table grape cv., Yaghooti (Vitis vinifera L.)
چکیده [English]
The intense heat, high solar radiation, limited water resources, and poor soil conditions in the Sistan region have weakened Yaghouti grapevines. Achieving optimal quantitative and qualitative yields requires precise management of bud numbers during winter pruning and regulation of vegetative growth throughout the growing season until harvest. This study evaluated four levels of winter balanced pruning intensity and four levels of green pruning intensity. The winter pruning treatments included:
Control (local practice) Light pruning (10+60) Moderate pruning (10+40) Heavy pruning (10+20)
The green pruning treatments included:
Control (local practice) Light pruning (pruning green shoots, eight nodes above the last cluster) Moderate pruning (removal of lateral shoots + pruning green shoots, eight nodes above the last cluster) Heavy pruning (removal of non-productive green shoots from the previous year's fruiting branches + removal of lateral shoots + pruning green shoots, eight nodes above the last cluster)
Heavy winter pruning increased total soluble solids (8.4%), total acidity (14.5%), juice content (5%), cluster sunburn (11%), and flavor index (7.6%) compared to the control. It also decreased acidity (20.1%) and reduced the number of days to maturity (10.5%). Overall, the highest flavor index for Yaghouti grapes was observed under heavy winter pruning combined with the removal of non-productive green shoots from the previous year's fruiting branches, complete removal of lateral shoots, and pruning of green shoots, eight nodes above the last cluster.
کلیدواژهها [English]
Total acidity, Number of days to maturity, Flavor index, Soluble solids
مراجع
آمار
تعداد مشاهده مقاله: 28
تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 6
سامانه مدیریت نشریات علمی. طراحی و پیاده سازی از سیناوب