1بخش تحقیقات بیماریهای گیاهی، موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران.
2گروه علوم آزمایشگاهی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران
چکیده
کشت و پرورش انگور در ایران از سابقه دیرینهای برخوردار است. ایران از نظر تولید انگور رتبه نهم جهانی را دارا است. با این وجود از نظر میزان عملکرد در واحد سطح و کیفیت محصولات تولیدشده در برخی مناطق از حد مطلوب فاصله داشته و هزینه تمام شده برای تولید هر کیلوگرم محصول نیز بالا است که موجب کاهش صرفه اقتصادی و ناتوانی رقابت با سایر کشورها میشود. پوسیدگی یکی از عوامل اصلی محدودکننده تولید تجاری انگور در بسیاری از کشورها از جمله ایران است. غالباً آلودگی اولیـه خوشهها در تاکستان صورت میگیرد ولی توسعه بیماری و خسارت روی میوه پس از برداشت و در زمان حملونقل و بهخصوص در زمان انبارداری اتفاق میافتد. جهت کنترل کپک خاکستری استفاده از قارچکشها بهخصوص در مناطقی که بارندگی بیشتر است در کنار روشهای پیشگیرانه غیر شیمیایی در تمام دنیا رایج است. وجود حتی یک حبه آلوده در جعبه انگور میتواند باعث بروز آسیب شدید به کل میوه درون جعبه شود زیرا این قارچ میتواند در دمای سردخانه (5/0- تا 5/0+ درجه) رشد کند و با رشد هوایی میسلیوم از خوشه آلوده به خوشههای سالم گسترش یابد. قارچکش پیری متانیل (میلیس ®%30SC) اولین قارچکش ثبتشده در ایران برای کنترل بیماری پوسیدگی خوشه انگور است که بهصورت پاششی و یک تا دو هفته قبل از برداشت محصول مورد استفاده قرار میگیرد.
Chemical Control of Grape Cluster Gray Mold Disease
چکیده [English]
Grape cultivation in Iran has a long history, and the country ranks ninth in global grape production. However, in terms of yield per unit area and the quality of the products in some regions, there is still a significant gap from the optimal level, and the cost of producing each kilogram of grapes is relatively high. This results in reduced economic efficiency and an inability to compete with other countries. Gray mold is one of the main limiting factors for commercial grape production in many countries, including Iran. Primary infection of the clusters often occurs in the vineyard, but the development of the disease and the damage to the fruit usually happen post-harvest, during transportation, and especially in storage. To control gray mold, the use of fungicides, especially in regions with higher rainfall, alongside non-chemical preventive methods, is common worldwide. Even one infected berry in a box of grapes can cause severe damage to the entire fruit inside, as the fungus can grow at cold storage temperatures (0.5°C to +0.5°C) and spread from the infected clusters to healthy ones through airborne mycelium. Pyrimethanil fungicide (Milis® 30% SC) is the first fungicide registered in Iran for controlling grape cluster gray mold, and it is used as a spray one to two weeks before harvest.
کلیدواژهها [English]
Chemical Control, Gray Mold, Botrytis cinerea, Grape, Storage
مراجع
آمار
تعداد مشاهده مقاله: 40
تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 19
سامانه مدیریت نشریات علمی. طراحی و پیاده سازی از سیناوب