خلیل طهماسبی, بهروز, علی مرادی, جواد. (1403). معرفی گونههای مهم علفهای هرز و ارائه راهکارهای کاربردی در مدیریت آنها در تاکستانها. سامانه مدیریت نشریات علمی, (), 37-52.
بهروز خلیل طهماسبی; جواد علی مرادی. "معرفی گونههای مهم علفهای هرز و ارائه راهکارهای کاربردی در مدیریت آنها در تاکستانها". سامانه مدیریت نشریات علمی, , , 1403, 37-52.
خلیل طهماسبی, بهروز, علی مرادی, جواد. (1403). 'معرفی گونههای مهم علفهای هرز و ارائه راهکارهای کاربردی در مدیریت آنها در تاکستانها', سامانه مدیریت نشریات علمی, (), pp. 37-52.
خلیل طهماسبی, بهروز, علی مرادی, جواد. معرفی گونههای مهم علفهای هرز و ارائه راهکارهای کاربردی در مدیریت آنها در تاکستانها. سامانه مدیریت نشریات علمی, 1403; (): 37-52.
معرفی گونههای مهم علفهای هرز و ارائه راهکارهای کاربردی در مدیریت آنها در تاکستانها
1استادیار پژوهشی بخش تحقیقات گیاهپزشکی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی جنوب استان کرمان، سازمان تحقیقات، آموزش و
2موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
چکیده
انگور (Vitis vinifera) یکی از مهمترین و با ارزشترین میوهها در دنیاست و ایران بهعنوان یکی از مراکز پیدایش و پراکنش این گیاه ارزشمند محسوب میشود. علفهای هرز از طریق رقابت برای جذب آب، مواد غذایی، نور و مزاحمت در برداشت انگور مزاحمت ایجاد نموده و سبب کاهش جدی در عملکرد این محصول میگردند. خسارت علفهای هرز با توجه به چندساله بودن تاکستانها و قدرت کم نهالهای جوان در تاکستانهای تازه تأسیس است. پیشگیری، وجین دستی،کنترل مکانیکی، آفتاب دهی، مالچ، استفاده از شعله افکن و کنترل شیمیایی روشهایی هستند که میتوان از آنها در کنترل علفهای هرز در تاکستانها بهرهمند شد. اما اولین قدم و مهمترین قدم در کنترل علف هرز، شناخت علف هرز است. چرا که بدون شناخت و آگاهی از نوع گونه علف هرز، کاربرد روشهای ذکرشده بدون نتیجه و یا حتی در بعضی مواقع دارای نتیجه عکس خواهد بود. بررسیها حاکی از آن است که اهمیت خسارت علفهای هرز چندساله نسبت به علفهای هرز پهن برگو نازک یکساله بیشتر است. برای کنترل علفهای هرز نازکبرگ میتوان از هالکسیفوپآرمتیلاستر بهمیزان 1 لیتر، سیکلوکسیدیم بهمیزان 2 لیتر و کلتودیم بهمیزان 3 لیتر در هکتار استفاده نمود. برای کنترل توام علفهای هرز نازکبرگ و پهنبرگ قبل از رویش علفهرز میتوان از علفکش متری بیوزین بهمیزان 75/. لیتر، تریفلورالین بهمیزان 2 لیتر و پندیمتالین بهمیزان 5 لیتر در هکتار استفاده نمود. برای کنترل علفهای هرز پهنبرگ علفکش ایوکسینیل بهمیزان 3 لیتر و گلوفوسینت آمونیوم بهمیزان 7 لیتر در هکتار در مرحلهای 4 تا 8 برگی علفهرز قابل توصیه است. در نهایتا با مشاهدهی علفهای هرز چندساله میتوان از گلایفوسیت بهمیزان 5 لیتر در هکتار (مخلوط با 2 درصد سولفات آمونیوم و فریگیت به میزان 5 در هزار ) به صورت هدایت شده (استفاده از محافظ برای خسارت به انگور) و کاربرد لکه-ای در اوایل پاییز و یا اویل بهار استفاده نمود.
Introduction to Important Weed Species and Practical Management Strategies in Vineyards
چکیده [English]
Grape (Vitis vinifera) is one of the most important and valuable fruits in the world, and Iran is considered one of the centers of origin and distribution of this precious plant. Weeds cause disturbances in grape harvesting and significantly reduce yield by competing for water, nutrients, and sunlight. The damage caused by weeds is more pronounced in newly established vineyards due to the weak growth of young vines. Prevention, manual weeding, mechanical control, solarization, mulching, flame weeding, and chemical control are among the methods that can be used for weed management in vineyards. However, the first and most crucial step in weed control is identifying the weed species. Without proper identification, applying these control methods may be ineffective or even counterproductive. Studies indicate that perennial weed damage is more significant than that caused by broadleaf and narrowleaf annual weeds.
For controlling narrowleaf weeds, the following herbicides can be used per hectare:
Finally, for perennial weed management, glyphosate (5 liters per hectare) can be used in a directed application (with protection to prevent damage to grapevines) and as a spot treatment in early autumn or early spring. This should be mixed with 2% ammonium sulfate and Frigate at a concentration of 5 per thousand.