خاویار یک محصول باارزش و گرانقیمت شیلاتی است که همانند دیگر فرآورده های شیلاتی است مصرف آن از جنبه های سلامت بسیار با اهمیت است. اما این محصول مانند سایر محصولات شیلاتی بدلیل ترکیب شمیایی و خصوصیات فیزیکی از قابلیت فساد پذیری بالایی برخوردار است. از آن گذشته بازار پسندی خاویار علاوه بر ارزش غذایی به ویژگی های دیگری مانند رنگ، قوام و استحکام ، اندازه و خصوصیات حسی مانند طعم ، مزه و بو ارتباط دارد. هریک از خوصیات فیزکی، شیمیایی، کیفی و حسی خاویار علاوه بر گونه خاویار به مراحل مختلف عمل آوری نیز بستگی دارد. اقداماتی مانند دستکاری نامناسب، عدم رعایت ضوابط بهداشتی، افزودنی های نامناسب و شرایط نگهداری نامطلوب میتوانند تاثیر منفی روی کیفت خاویار و درنهایت کاهش مشتری پسندی آن بگذارد. بنابراین برای حفظ بازار های صادراتی و همچنین توسعه بازار های های جدید عرضه خاویار باکیفیت و استاندارد ضروری است. در این مقاله ملاحظات کاربردی و ضوابط بهداشتی و فنی که باید در هرمرحله از فرآوری خاویار رعایت گردد توضیح داده شده است.
Guide to maintaining caviar quality during the processing
نویسندگان [English]
یزدان مرادی
تهران میدان هفت تیر ابتدای خیابان قائم مقام فراهانی خیابان مشلهیر نبش غفاری موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور
چکیده [English]
Caviar is a valuable and expensive fishery product that, like other fishery products, is very healthy to consume. However, like other fishery products, this product is highly perishable due to its chemical composition and physical properties. Furthermore, the marketability of caviar, in addition to its nutritional value, related to other characteristics such as color, consistency and firmness, size and sensory characteristics such as taste, aroma and smell. Each of the physical, chemical, qualitative and sensory properties of caviar depends on the caviar species and the various stages of processing. Actions such as improper handling, failure to comply with hygiene regulations, inappropriate additives, and unfavorable storage conditions can have a negative impact on the quality of caviar and ultimately reduce its customer satisfaction. Therefore, to maintain export markets and develop new markets, it is necessary to supply caviar with quality and standards. This article explains the practical considerations and hygiene and technical regulations that must observed at each stage of caviar processing.
.
کلیدواژهها [English]
: Caviar, processing, Caspian Sea, extraction
مراجع
آمار
تعداد مشاهده مقاله: 21
تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 23
سامانه مدیریت نشریات علمی. طراحی و پیاده سازی از سیناوب