فداکار ماسوله, فاطمه, سرپناه, علینقی, محسنی, محمود, حسین نیا, اسماعیل, عاشوری, علیرضا. (1403). راهکارهای افزایش قابلیت هضم چربی در آبزیان با تأکید بر ماهیان خاویاری. سامانه مدیریت نشریات علمی, 7(پاییز و زمستان 1403), 10-19.
فاطمه فداکار ماسوله; علینقی سرپناه; محمود محسنی; اسماعیل حسین نیا; علیرضا عاشوری. "راهکارهای افزایش قابلیت هضم چربی در آبزیان با تأکید بر ماهیان خاویاری". سامانه مدیریت نشریات علمی, 7, پاییز و زمستان 1403, 1403, 10-19.
فداکار ماسوله, فاطمه, سرپناه, علینقی, محسنی, محمود, حسین نیا, اسماعیل, عاشوری, علیرضا. (1403). 'راهکارهای افزایش قابلیت هضم چربی در آبزیان با تأکید بر ماهیان خاویاری', سامانه مدیریت نشریات علمی, 7(پاییز و زمستان 1403), pp. 10-19.
فداکار ماسوله, فاطمه, سرپناه, علینقی, محسنی, محمود, حسین نیا, اسماعیل, عاشوری, علیرضا. راهکارهای افزایش قابلیت هضم چربی در آبزیان با تأکید بر ماهیان خاویاری. سامانه مدیریت نشریات علمی, 1403; 7(پاییز و زمستان 1403): 10-19.
راهکارهای افزایش قابلیت هضم چربی در آبزیان با تأکید بر ماهیان خاویاری
2موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رشت، ایران
3معاونت پژوهش و فناوری، انستیتو تحقیقات بین المللی ماهیان دریای خاویاری
4هیات علمی - انستیتو تحقیقات بین المللی ماهیان دریای خاویاری
5انستیتوتحقیقات بین المللی ماهیان خاویاری
چکیده
در انتخاب مواد تشکیل دهنده ی خوراک آبزیان، نه تنها مقدار اقلام برای تنظیم یک رژیم متعادل، بلکه کیفیت آنها نیز ضروری است. ترکیب این مواد مغذی می تواند مستقیماً بر قابلیت هضم خوراک تأثیر بگذارد. قابلیت هضم نیز به نوبه خود بر تغذیه، سلامت، رشد و نمو آبزیان تأثیر می گذارد. به منظور حفظ بهره وری و کاهش هزینه های تولید، بهترین راهبرد، افزایش قابلیت هضم در آبزی پروری است. قابلیت هضم نه تنها بر اساس نوع خوراک، بلکه با توجه به نوع گونه و نحوه ی پرورش ماهی نیز می تواند متفاوت باشد. آگاهی از مفاهیم و پیشرفتهای جدید در بازار تولید خوراک آبزیان بهترین راه برای بهینه کردن جایگزینی هوشمندانه و پایدار مواد تشکیل دهنده خوراک و فرمولاسیون آن می باشد و در نهایت بازدهی بهتری نیز حاصل خواهد شد. یکی از راهکارهای اصلی در کاهش هزینه ی خوراک آبزیان در حالی که بهترین کارایی را داشته باشد کاهش میزان پروتئین و افزایش میزان چربی در چارچوب رعایت نسبت های پروتئین به انرژی در جیره است. این افزایش میزان چربی همواره با افزودن مکمل هایی همراه است که آبزیان را در تسهیل هضم چربی یاری می رساند. در این مطالعه سعی بر آن است تا علاقمندان به حوزه علوم آبزی پروری و تغذیه آبزیان، با نمونه هایی از افزودنی های تسهیلگر هضم چربی در خوراک آبزیان آشنا شوند و بر غنای مدیریت آبزی پروری بیفزایند.
2International Sturgeon Research Institute, Iranian Fisheries Science Research Institute, Agricultural1
Research, Education and Extension Organization (AREEO), Rasht, Iran, P.O. Box: 41635-3464
3Fish Nutrient Expertnternational Sturgeon Research Institute, Iranian Fisheries Science Research Institute, Agricultural1
Research, Education and Extension Organization (AREEO), Rasht, Iran
4Assistant professor - International Sturgeon Research Organization of the Caspian Sea
5International Sturgeon Research Institute
چکیده [English]
In selecting aquatic feed ingredients, both the quantity and quality are essential for establishing a balanced diet. The composition of these nutrients directly influences the digestibility of the feed, which in turn affects the nutrition, health, growth, and development of aquatic animals. To maintain productivity and reduce production costs, increasing digestibility is a key strategy. Digestibility can vary not only based on the type of feed but also according to the species and the methods used in fish farming. Staying informed about new concepts and developments in the aquatic feed production market is crucial for optimizing the intelligent and sustainable replacement of feed ingredients and their formulations, ultimately leading to improved efficiency. One effective strategy to reduce the cost of aquatic feed while maintaining optimal efficiency is to decrease the protein content and increase the fat content, all while adhering to appropriate protein-to-energy ratios in the diet. This increase in fat content is typically accompanied by the addition of supplements such as enzymes and emulsifiers, which aid aquatic animals in digesting fats more effectively. In this study, we aim to introduce several common feed additives that play a significant role in enhancing fat digestion within the digestive tracts of aquatic animals.
کلیدواژهها [English]
Fish Feed, Fat digestion, Enzyme, Emulsifier
مراجع
آمار
تعداد مشاهده مقاله: 24
تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 30
سامانه مدیریت نشریات علمی. طراحی و پیاده سازی از سیناوب