1دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه پرورش و مدیریت طیور، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
2گروه پرورش و مدیریت طیور، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
3گروه پرورش و تولید طیور، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس
چکیده
مقدمه: استفاده از آنتیبیوتیکها در صنعت طیور بهدلیل نگرانیهای بهداشتی و محیطی نیازمند جایگزینی مؤثر است. لذا استفاده از افزودنیهای جایگزین آنتیبیوتیکهای محرک رشد در پرورش طیور توصیه شده است. هدف: هدف این مطالعه، ارزیابی تأثیرات افزودنیهای مختلف شامل پروبیوتیک، پریبیوتیک و آنزیمها بر بهبود عملکرد و میکروبیوتای رودهای جوجههای گوشتی طی یک دوره شش هفتهای بود. روش کار: در این مطالعه، ۲۵۰ قطعه جوجه گوشتی یکروزه سویه آرین بهطور تصادفی به پنج گروه آزمایشی تقسیم شدند: ۱) شاهد (بدونافزودنی)؛ ۲) آنتیبیوتیک (اکسی تتراسایکلین ۲۰٪)؛ ۳) پروبیوتیک (Gutro care Poultry)؛ ۴) پریبیوتیک( (Nutri Yeast؛ و ۵) آنزیم .(Bonfeed) یافتهها: نتایج این مطالعه نشان داد که ا افزودنیهای پروبیوتیک و پریبیوتیک تاثیر مثبتی بر پارامترهای مورفولوژی روده داشتند. تیمار پروبیوتیک بهطور معناداری ارتفاع و ضخامت پرز، عمق کریپت و سطح پرز را در مقایسه با گروه شاهد افزایش داد(P <0/05). همچنین، این افزودنیها موجب کاهش سطح باکتریهای اشریشیاکلی و باکتریهای هوازی و افزایش جمعیت باکتریهای اسیدلاکتیک در روده کور شدند (P <0/05). نتیجهگیری: براساس یافتههای این پژوهش، استفاده از ترکیبات محرک رشد، بهویژه پروبیوتیکها، میتوانند بهعنوان جایگزینهای مؤثر برای آنتیبیوتیکها در جوجههای گوشتی پیشنهاد شوند. این تغییرات نه تنها فرآیندهای گوارشی را بهبود میبخشند بلکه جذب مواد مغذی را نیز افزایش میدهند و در نهایت موجب ارتقاء سلامت و عملکرد جوجهها میشوند. نتایج این تحقیق میتوانند بهعنوان راهنمایی عملی برای بهرهبرداری بهتر از منابع تغذیهای و کاهش وابستگی به آنتیبیوتیکها در صنعت طیور استفاده شوند. این یافتهها نشان میدهند که افزودنیهای تغذیهای میتوانند نقشی حیاتی در بهبود کلی سلامت و بهرهوری جوجههای گوشتی ایفا کنند.
Improvement of histomorphometric indices and intestinal microbiota in broiler chickens using antibiotic alternatives
نویسندگان [English]
Amir hossein Graeili1؛ Shaban Rahimi2؛ Mohammad Amir Karimi Torshizi3
1MSc. Student Department of Poultry Science, Faculty of Agriculture, Tarbiat Modares University, Tehran, Iran
2Professor Department of Poultry Science, Faculty of Agriculture, Tarbiat Modarres University, Tehran, Iran
3Associate Professor.
Department of Poultry Science, Faculty of Agriculture, Tarbiat Modares University.
چکیده [English]
Introduction: Because of environmental and health problems due to antibiotics, using of antibiotic alternatives are recommended in poultry industries. Objective: The present study aimed to evaluate the effectiveness of growth-promoting compounds as substitutes for antibiotics on the morphology and microbiota of the intestines in broiler chickens over a six-week period. Procedure: In this study, 250 one-day-old broiler chickens (Arian strain) were randomly assigned to five experimental groups: 1) Control (without any additives); 2) Antibiotic (Oxytetracycline 20% ); 3) Probiotic (Gutro care Poultry); 4) Prebiotic (Nutri Yeast); and 5) Enzyme (Bonfeed). Findings: The results of this study indicated that different additives had a positive effect on intestinal morphology parameters. The probiotic treatment significantly increased villus height, villus thickness, crypt depth, and villus surface area compared to the control group (P<0.05). Additionally, the additives effectively reduced levels of Escherichia coli and aerobic bacteria in cecume, while increasing the population of lactic acid bacteria (P<0.05). Conclusion: Based on findings of this research, the use of growth-promoting compounds, particularly probiotics, can be recommended as effective substitutes for antibiotics in broiler chickens. These changes not only improve digestive processes but also enhance nutrient absorption, ultimately leading to improve health and growth performance of the chickens. The results of this study can serve as practical guidance for better utilization of nutritional resources and reducing dependency on antibiotics in the poultry industry. These findings demonstrate that nutritional additives can play a vital role in overall improvement of the health and productivity of broiler chickens.
کلیدواژهها [English]
Broiler chickens, enzyme, gut microbiota and intestinal morphology, prebiotic, probiotic
مراجع
آمار
تعداد مشاهده مقاله: 15
سامانه مدیریت نشریات علمی. طراحی و پیاده سازی از سیناوب