1استاد یار / بخش تحقیقات خاک و آب، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان قزوین، سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی.
2کارشناس خاک و آب مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان قزوین
چکیده
حفظ حاصلخیزی خاک و تقویت آن با مصرف بهینه کودهای آلی و شیمیایی از اهمیت ویژهای در حفظ و افزایش حاصلخیزی خاک باغات انگور دارد. در این راستا، کشاورزان نیاز دارند که از ویژگیهای شیمیایی و فیزیکی خاک باغات استان اطلاع داشته باشند که دراین بررسی به آن پرداخته شده است. نتایج حاصل از بررسیهای آزمون خاک 58 قطعه باغات منطقه تاکستان نشان داد که باغات منطقه از نظر کربن آلی و نیتروژن کل در دامنه متوسط و پایین قرار دارند. از نظر میزان فسفر قابل جذب خاک، تنها 18 درصد باغات انگور از فسفر کافی برخوردارند. از نظر پتاسیم قابل جذب، کمبودی در خاک های تحت کشت انگور مشاهده نشد. از نظر هدایت الکتریکی (شوری خاک) کلیه باغات مورد بررسی دارای شوری کمتر از 2 دسی زیمنس بر متر بوده و از نظر اسیدیته در محدوده قلیایی قرار دارند. از نظر میزان آهک عمدتاً میزان آهک بین 15 تا 20 درصد بود که نشان دهنده میزان متوسط آهک است. بر اساس توصیه عمومی برای باغات انگور دچار کمبود نیتروژن 250 تا 450 گرم برای هر بوته ، 130 گرم سوپرفسفات تریپل برای هر بوته به روش چالکود توصیه میگردد.
Study on fertility of grape orchard soils in Qazvin province and providing promotional suggestions.
نویسندگان [English]
hamed amini2؛
2Dep. of Soil and Water Research .
Qazvin Agric. & Nat. Resource Res. Center,
چکیده [English]
Maintaining soil fertility and enhancing it through optimal use of organic and chemical fertilizers is of particular importance in maintaining and increasing soil fertility in grapeGardens.Therefore, it is necessary to know the chemical and physical characteristics of garden soil, which were investigated in this study.The results of soil testing of 58 vineyard plots in the Takestan region showed that the regions have medium and low levels of organic carbon and total nitrogen, and that only 18% of the vineyards have adequate phosphorus levels. No potassium deficiency was observed in the soils under grape cultivation. Electrical conductivity (soil salinity) of all the studied orchards had a salinity of less than 2 ds/m and were alkaline in terms of acidity. The lime content was mainly between 15 and 20%, which indicates an average lime content. Based on general recommendations for vineyards with nitrogen deficiency were used: 250 to 450 grams per plant and 130 grams of triple superphosphate per plant are recommended.