مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
چکیده
گیاهان دارویی از دیرباز در جوامع مختلف به عنوان روشی برای درمان بیماریها و حفظ سلامتی مورد استفاده قرار گرفتهاند. این گیاهان با داشتن خواص طبیعی و موثر در طب سنتی و همچنین در تولید داروهای مدرن جایگاه ویژه دارند. آلوئه ورا گیاهی است که بومی مناطق گرم و خشک است و سابقه طولانی در درمان و مصارف مختلف دارد. استفاده از آلوئه ورا و تولید محصولات کاربردی و مغذی از آن در بخش صنعت از اهمیت زیاد برخوردار است. صنعت فرآوری آلوئه ورا در مسیر تولید و توسعه غذاها، داروها و لوازم آرایشی و بهداشتی می باشد. یکی از عوامل مهم و تاثیرگذار بر حفظ ترکیبات موثره در گیاه نحوه جابجایی برگها پس از برداشت است که باید بلافاصله فرآوری شوند یا اینکه تا زمان فرآوری در محیط خنک مانند یخچال نگهداری شوند. ترکیبات استخراج شده از برگ آلوئه ورا به روشهای مختلف فرآوری می شوند که هریک کاربرد خاص دارد. امروزه محصولات آلوئه ورا در سراسر جهان تولید و تجاری میشوند. مهمترین تولیدکنندگان آلوئه ورا در جهان کشورهای چین، تایلند، آفریقای جنوبی و کلمبیا هستند. رونق صنعت آلوئه ورا در سالهای اخیر مشهود بوده است و علت پیشرفت، تقاضای جهانی مصرفکنندگان از خواص مفید آن در رژیم غذایی و آگاهی از نتایج سودمند دارویی و بهداشتی آن بوده است.
Aloe Vera: Uses, Processing and Potential Applications
نویسندگان [English]
shadi basiri
Agricultural Engineering Research Department, Khorasan Razavi Agricultural and Natural Resources Research Center, AREEO
چکیده [English]
Medicinal plants have long been used in various societies as a method for treating diseases and maintaining health. These plants have a special place in traditional medicine and in the production of certain medicines due to their natural and therapeutic properties. Aloe vera is a plant that is native to hot and dry regions and is found in various treatments and uses. The use of Aloe Vera and the production of functional and nutritious products from it are of great importance in the industrial sector. The Aloe vera processing industry is on the path to the production and development of foods, medicines and cosmetics. One of the important factors affecting the preservation of the active compounds in the plant is the way the leaves are handled after harvesting, which should be processed immediately or kept in a cool environment such as a refrigerator until processing. The compounds obtained from the aloe vera leaf are processed in different ways, each with a specific application. Aloe vera products are produced and commercialized all over the world. The most important producers of aloe vera in the world are China, Thailand, South Africa and Colombia. The boom of the aloe vera industry has been evident in recent years, and the reason for the progress has been the consumption of its beneficial properties in the diet by global consumers and the awareness of its beneficial medicinal and health results.
کلیدواژهها [English]
Aloe vera, Medicinal, Processing, Food, Active Ingredients
مراجع
آمار
تعداد مشاهده مقاله: 5
تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 3
سامانه مدیریت نشریات علمی. طراحی و پیاده سازی از سیناوب