همتی, زهرا, نبوی, امین, زمانی مقدم, عبدالکریم, گودرز تله جردی, علی, ساعی دهکردی, سیاوش, رحمانی دهکردی, مهران. (1402). بررسی خصوصیات فنوتیپی، ژنوتیپی و تعیین پروفایل مقاومت آنتیبیوتیکی لیستریا مونوسیتوژنز جدا شده از نمونههای شیر خام، دست کارگران و تجهیزات شیردوشی در شهرکرد. سامانه مدیریت نشریات علمی, (), -. doi: 10.22092/vj.2023.361744.2056
زهرا همتی; امین نبوی; عبدالکریم زمانی مقدم; علی گودرز تله جردی; سیاوش ساعی دهکردی; مهران رحمانی دهکردی. "بررسی خصوصیات فنوتیپی، ژنوتیپی و تعیین پروفایل مقاومت آنتیبیوتیکی لیستریا مونوسیتوژنز جدا شده از نمونههای شیر خام، دست کارگران و تجهیزات شیردوشی در شهرکرد". سامانه مدیریت نشریات علمی, , , 1402, -. doi: 10.22092/vj.2023.361744.2056
همتی, زهرا, نبوی, امین, زمانی مقدم, عبدالکریم, گودرز تله جردی, علی, ساعی دهکردی, سیاوش, رحمانی دهکردی, مهران. (1402). 'بررسی خصوصیات فنوتیپی، ژنوتیپی و تعیین پروفایل مقاومت آنتیبیوتیکی لیستریا مونوسیتوژنز جدا شده از نمونههای شیر خام، دست کارگران و تجهیزات شیردوشی در شهرکرد', سامانه مدیریت نشریات علمی, (), pp. -. doi: 10.22092/vj.2023.361744.2056
همتی, زهرا, نبوی, امین, زمانی مقدم, عبدالکریم, گودرز تله جردی, علی, ساعی دهکردی, سیاوش, رحمانی دهکردی, مهران. بررسی خصوصیات فنوتیپی، ژنوتیپی و تعیین پروفایل مقاومت آنتیبیوتیکی لیستریا مونوسیتوژنز جدا شده از نمونههای شیر خام، دست کارگران و تجهیزات شیردوشی در شهرکرد. سامانه مدیریت نشریات علمی, 1402; (): -. doi: 10.22092/vj.2023.361744.2056
بررسی خصوصیات فنوتیپی، ژنوتیپی و تعیین پروفایل مقاومت آنتیبیوتیکی لیستریا مونوسیتوژنز جدا شده از نمونههای شیر خام، دست کارگران و تجهیزات شیردوشی در شهرکرد
1گروه پاتوبیولوژی،دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران.
2گروه پاتوبیولوژی، دانشکده ی دامپزشکی، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران
3گروه علوم درمانگاهی، دانشکده ی دامپزشکی، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران
4گروه پاتوبیولوژی، دانشکده ی دامپزشکی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران
5گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده ی دامپزشکی، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران
6گروه پاتوبیولوژی، دانشکده ی دامپزشکی، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران
چکیده
لیستریا مونوسیتوژنز، عامل بیماری لیستریوز، از طریق مصرف موادغذایی آلوده مثل شیر خام، دست یا تجهیزات شیردوشی آلوده به انسان منتقل میشود. هدف این پژوهش، شناسایی لیستریا مونوسیتوژنز در نمونههای شیر خام، تجهیزات شیردوشی و دست کارگران در چند گاوداریهای شهرکرد بود. در این مطالعه ۷۰ نمونه شیر خام، ۴۰ نمونه از تجهیزات شیردوشی و ۴۰ نمونه از دست کارگران جمعآوری و بعد از غنی سازی اولیه در محیط آبگوشت مغذی بروسلا، بر روی محیط پالکام آگار کشت شدند. پس از تایید بیوشیمیایی، DNA کلنیهای مشکوک به روش جوشاندن استخراج و با پرایمرهای Prs (جنس لیستریا) و پرایمرهای DG69-DG74 (گونه لیستریا مونوسیتوژنز) به وسیله PCR تکثیر شدند. مقاومت آنتی بیوتیکی جدایه های تایید شده با روش انتشار از دیسک در برابر پنج آنتی بیوتیک ارزیابی شد. در این مطلاعه، 14 (4/17 درصد) نمونه با آزمون های بیوشیمیای تایید شدند. بر اساس نتایج PCR، ده نمونه شیر خام (29/14 درصد)، یک نمونه تجهیزات شیردوشی (5/2درصد) و یک نمونه از دست کارگران (5/2 درصد) از نظر جنس لیستریا و هشت نمونه شیر (43/11 درصد)، یک نمونه تجهیزات (5/2درصد) و یک نمونه دست کارگران (5/2درصد) از نظر گونه لیستریا مونوسیتوژنز مثبت بودند. جدایه های تایید شده، بیشترین مقاومت را نسبت به آنتی بیوتیکهای سفتی زوکسیم (90%) و اریترومایسین (60%) و بیشترین حساسیت را نسبت به آمیکاسین (90%) و آمپی سیلین (80%) نشان دادند. در نتیجه امکان انتقال لیستریا مونوسیتوژنز از تجهیزات شیردوشی و دست کارگران به شیر و برعکس وجود دارد و خطرات بالقوه لیستریوز مصرف کنندگان شیر خام را تهدید می کند.
Phenotypic and genotypic characterization and determination of Listeria monocytogenes antibiotic resistance profile isolated from raw milk samples, worker's hands and milking equipment in Shahrekord
نویسندگان [English]
Zahra Hemati1؛ Amin Nabavi2؛ Abdul Karim Zamani Moghaddam3؛ Ali godarztalejerdi4؛ Siavash Saei Dehkordi5؛ Mehran Rahmani Dehkordi6
1Department of Pathobiology, Faculty of Veterinary Medicine, Shahrekord University, Shahrekord, Iran.
2Department of Pathobiology, Faculty of Veterinary Medicine, Shahrekord University, Shahrekord, Iran
3Department of Clinical Sciences, Faculty of Veterinary Medicine, Shahrekord University, Shahrekord, Iran
4Department of Pathobiology, Faculty of Veterinary Medicine, Bo Ali Sina University, Hamadan, Iran
5Department of Food Hygiene and Quality Control, Faculty of Veterinary Medicine, Shahrekord University, Shahrekord, Iran
6Department of Pathobiology, Faculty of Veterinary Medicine, Shahrekord University, Shahrekord, Iran
چکیده [English]
Listeria monocytogenes, the cause of listeriosis, is transmitted to humans from contaminated food such as raw milk, contaminated hands, or contaminated milking equipment. This research was conducted to identify Listeria monocytogenes in the raw milk samples, milking equipment and hands of Shahrekord dairy workers. In this study, 70 raw milk samples, 40 milking equipment and 40 worker hand samples were collected and after an initial enrichment with Brucella nutritional broth, they were grown on Palcom agar. Following biochemical confirmation, the DNA of the suspected colonies was extracted by boiling and amplified by PCR with primers Prs (Listeria genus) and DG69-DG74 (Listeria monocytogenes species). Antibiotic resistance of confirmed isolates was assessed by the disc diffusion method against five antibiotics. Of 150 samples, 14 (9.33%) were confirmed using biochemical assays. Based on the PCR results, ten samples of raw milk (6.67%), one sample of milking equipment (0.67%) and one hand sample of workers (0.67%) were identified as Listeria and eight samples of raw milk (5.33%), one sample of milking equipment (0.67%) and one hand sample of workers (0.67%) gave positive results for Listeria monocytogenes species. Confirmed isolates exhibited the highest resistance to ceftizoxime (90%) and erythromycin (60%) and the highest susceptibility to amikacin (90%) and ampicillin (80%). Therefore, Listeria monocytogenes can be transferred from milking equipment and workers' hands to milk and vice versa and possible risks of listeriosis threaten raw milk consumers.