2انستیتو تحقیقات بین المللی ماهیان خاویاری. ایستگاه چابکسر
3انستیتو بین المللی تحقیقات ماهیان خاویاری. بخش آبزی پروری
4انستیتو تحقیقات بین المللی ماهیان خاویاری. بخش آبزی پروری
چکیده
تاثیر 7 جیره غذایی بر لارو تاس ماهی ایرانی (Acipenser persicus) از وزن اولیه076/0 گرم ، در 21 مخزن پلاستکی 50 لیتری (20 لیتر آب شیرین در هر مخزن) با تراکم 5 لارو در هر لیتر آب مخازن به مدت 30 روز مورد بررسی قرار گرفت. جریان آب شیرین، در هر مخزن پرورش 5/0 لیتر در دقیقه بود. جیره های غذایی مورد استفاده شامل: 1- ناپلی آرتمیا + لارو شیرونومید + غذای فرموله شده از روز 1 پرورش، 2- ناپلی آرنمیا + لارو شیرونومید + غذای فرموله شده (از روز 9 پرورش)، 3- ناپلی آرتمیا+ بیومس آرتمیا+ غذای فرموله (از روز 1 پرورش)، 4- ناپلی آرتمیا + بیومس آرتمیا + غذای فرموله شده (از روز 9 پرورش) ، 5- ناپلی آرتمیا + بیومس آرتمیا + لارو شیرونومید + غذای فرموله شده (از روز 1پرورش)، 6- ناپلی آرتمیا + بیومس آرتمیا + لارو شیرونومید + غذای فرموله شده (از روز 9 پرورش) و 7- تغذیه فقط با غذای فرموله شده از ابتدا تا انتهای دوره پرورش، بودند. بیشترین و کمترین درصد بازماندگی بترتیب در جیره های 2 و 7 اندازه گیری شد. جیره غذایی 4 بیشترین میزان افزایش وزن را بدون اختلاف معنی دار آماری با جیره های 2 و 5 داشت. تغییر رژیم های غذایی موجب تغییر ترکیب اسیدهای چرب لاشه لاروهای تاس ماهی ایرانی شد. بیشترین نسبت اسیدهای چرب غیر اشباع به اشباع در جیره های 1 و 2 و کمترین نسبت در جیره3 ثبت گردید. بیشترین نسبت اسید چرب امگا-3 به امگا-6 نیز در جیره های 1 و 2 و کمترین نسبت اسید چرب های امگا-3 به امگا-6 در جیره 7 ثبت گردید. بیشترین نسبت اسیدهای آمینه ضروری به غیر ضروری لاشه لاروها، در جیره های 1 و 2 و کمترین مقدار در جیره های 6 و 3 اندازه گیری شد. لارو شیرونومید موجب افزایش بازماندگی لاروها بویژه در جیره 2 داشت. در مجموع وجود لارو شیرونومید در جیره های غذایی 1 و 2 موجب افزایش بازماندگی، اسیدهای چرب غیر اشباع لاشه، نسبت اسید چرب امگا-3 به امگا-6 و نسبت اسیدهای آمینه ضروری به غیر ضروری شد. با این وجود می توان اظهار داشت تغذیه لارو تاس ماهی ایرانی از بیومس آرتمیا نیز می تواند بازماندگی و میزان رشد قابل قبولی را موجب گردد.
1International Sturgeon Research Institute. Aquaculture Department.
2International Sturgeon Research Institute. Chaboksar Station
3International Sturgeon Research Institute. Aquaculture Department.
4International Sturgeon Research Institute. Aquaculture Department.
چکیده [English]
The effect of seven feeding regimes (FR) of Persian sturgeon (Acipenser persicus) larvae from the initial weight of 0.076 g for 30 days was investigated in twenty-one 50-L plastic tanks (20-L water volume) at initial densety of five L-1. The flow of fresh water in each tank was 0.5 L/min. Feeding regimes used included: 1- Artemia nauplii+ chironomid larvae + formulated diet (from the 1st day of rearing), 2- Artemia nauplii + chironomid larvae + formulated diet (from the 9th day of rearing), 3- Artemia nauplii + Artemia biomass + formulated diet (from the 1st day of rearing), 4- Artemia nauplii + Artemia biomass + formulated diet (from the 9th day of rearing), 5- Artemia nauplii + Artemia biomass + chironomid larvae + formulated diet (from the 1st day of rearing), 6- Artemia nauplii + Artemia biomass + chironomid larvae + formulated diet (from the 9th day of rearing) and 7- feeding only with formulated diet from the beginning to the end of the period. The larvae were fed 12 times a day. The highest and lowest survival percentages were measured in FR 2 and 7, respectively. FR4 had the highest weight gain without statistically significant difference with FR 2 and 5. Dietary changes changed the composition of fatty acids in the carcasses of Persian sturgeon larvae. The highest ratio of unsaturated to saturated fatty acids was recorded in FR 1 and 2 and the lowest ratio was recorded in FR 3. The highest ratio of omega-3 to omega-6 fatty acids was recorded in FR 1 and 2, and the lowest ratio of omega-3 to omega-6 fatty acids was recorded in FR7. The highest ratio of essential to non-essential amino acids in larvae carcasses was measured in FR1, 2, the lowest in FR 6, and 3. Chironomid larvae had a significant effect on the survival of larvae, especially in FR2. Totally, the presence of chironomid larvae in FR1 and 2 increased survivals, carcass unsaturated fatty acids, the ratio of omega-3 to omega-6 fatty acids and the ratio of essential to non-essential amino acids. Nevertheless, it can be stated that, feeding the larvae of Persian sturgeon from Artemia biomass can also cause survival and an acceptable growth rate.